2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Laiptai, terasa, kiti vidaus darbai pavasario belaukiant

Sveiki,Plunksnos broliai :)

Jaučiu, kad artėja šis blogas prie pabaigos :) Gal dėl to, kad liko tiek nedaug(bet tuo pačiu ir daug), gal dėl to, kad įdomiausias statybų įkarščio etapas, kai gyvenimas ritosi pašėlusiu tempu pirmyn, jau praeityje...? ir lieka tik pabaigti ką pradėjus :) O gal tiesiog šiandien 1-adienis ?

Pirmas aukštas jau įgauna kontūrus. Dizainerės – žmonos svajonės po truputį materializuojasi ir namas virsta namais. Nebe strojke, o namais :)

Pabaigti laiptai:



Kol uošvis darbavosi ties savo šedevru, sukau apvadus, per savaitgalį pavyko įveikti praktiškai visą pirmą aukštą ir 2a. koridorių. Kaip jau ne kartą, statybų metu, teko įsitikinti nėra paprastų darbų. Net ir apvadus reikia mokėti tinkamai prisukti...Pastaruosius darėm iš savos medienos t.y. pušies. Vėliau dažėm silkoniniais dažais. Staliui nuvežėme ~4-5m ilgio blankes, per pora dienelių buvo pagaminti apvadai. 10cm aukščio ir gal ~1,5C storio, su nufrezuotom keliom juostelem...:




Didžiausias darbas, turbūt, net ne tvirtinti juos prie sienos, o vėliau su akrilu išlyginti visus sienų ir grindų nelygumus. Pastarieji labai jau pasimato, kai apvadai priglunda prie sienos. Išlenda tinkuotojų ir plytelių klojikų(t.y. mano) darbo brokas :) Na bet viskas padaroma, reikia tik šiek tiek darbo!

Visame name durų apvadai, kaip ir durys  uošvio gamybos. Kai uošvis sužinojo, kad apvadus(žmonos pageidavimu) teks daryti iš keturių skirtingų detalių, teko greitai skubėti į parduotuvę, brendžio, kad numalšinti kilusią įtampą :




Netikėtai namuose atsirado ir šis nuostabus daiktas. Jotul F8 krosnelė.  Vienas pažįstamas iš Norvegijos parsivežė šį daiktą ir už 150eur pasiūlė. Tai neturėjau kito kelio tik krosnelę nupirkti. Atrodė va taip:


Nusivalė, praktiškai kaip nauja! Įspausta data rodo, kad 1994m. gamybos:



Dar vienas neplanuotas, bet vykęs projektėlis gavosi su terasa. Pradžioje planavom, kad paliksim ją atvirą, bet tėvukas pasiūlė paprastą, bet neprastą sprendimą. Kaip tarėm, taip ir padarėm, per gerus porą savaitgalių terasa įgavo naujus kontūrus, atsirado turėklai. Pastarieji suteikė masyvumo, net nustebom, kaip toks paprasta dalykas gali pakeisti vaizdą:





Pavasaris įsibėgėja, dar nedrąsiai, bet po truputį lendam laukan...vis norisi pridėti ranką prie žolės sėjos, bet niekaip motulė gamta nenori leisti :) Na nieko, mes kantrūs, gegužę turėtumėm pasėti,  o birželį tikuosi jau ir sužaliuoti !!!

O belaukiant šilumos, išbandėm naują sezono pirkinį, nebeina jaunųjų dvirtatininkų atsikratyti:




23 komentarai:

  1. laiptai tai masyvus atrodo :) priemenu amerikietiskus namus.
    Terasa irgi graziai atrodo.
    Dar turesi ka bloge parasyti. Lauke dar bus ka veikt (pabaigt dekora, veja, laistymo sistema ir kt)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nieko sau, dvirtaukas-traukinukas :), smagu jums.

    Nenorėjote baltų durų visam name, kad būtų išlaikytas vinetisas stilius?
    O kur terasos konstravimo pamokėlės? :) fainai iš toli atrodo, o iš arti nuotraukų bus? Kokios lentos, su kuom susukot, koks pamatėlis, daugiau prašom ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, norejom kaip tik atvirksciai, visu azuoliniu duru, bet pasibaige azuolas :) Siaip bendras vaizdelis neblogai ir azuolines durys susisaukia su laiptais. Kazkada ateityje dar bus baltas virtuvinis, su masyviu, durpeje mirkytu azuoliniu stalvirsiu(blankes jam turim atideje) ir tada viskas graziai uzsibaigs. Pirmas ir antras aukstai is principo atskiros erdves, tai galima kiek pazaisti su spalvomis, tik bendra stiliu(angliskas cia jis berods pas mus gavosi) islaikant ta pati.
      Na su pamokelem kitas reikalas, kai dirbi, nebuna kada fotkinti, o po to apsidairai, kad viskas jau padaryta, nors gal ir butu isejes post'as, matyt patingejau, tai meciau iskart rezultata :D

      Zodziu terasos statybos seka mazdaug tokia:

      Pamatas: 100-tinis PVC vamzdis; su graztu isgrezi ~1,2m gylio duobe, idedi vamzdi, sudedi ankerius ir pili betona :) aisku su gulsiuku nepamirsti darbuotis, nes dedant skersinius lengviau darbuotis. Bet svarbiausia nepabegti nuo tiesiu liniju(siulo pagalba), kad isilgai uzdejus blanke butu ja prie ko prisukti;
      Geotekstile - kad neaugtu zoles visa plota isklojom geotekstile;
      Skersiniai - is svedijos parveze giluminiu budu impregnuotos medienos t.y. 50x150 tasas, kuriuos susukom ant pamatuku; is svedijos, nes LT sunku nusipirkti gerai impregnuotos medienos, cia is principo svarbiausia konstrukcijos dalis;
      Lentos - sibiro pusis. 27x145 ismatavimu; Impregnuota puse velnio, perpjovus lenta, matosi, kad impregnantas isigeres giliai, pirkta http://medziosandelis.eu/lt/paslaugos/terasines_lentos/ , kita karta gal rinkciausi lygias, nes kol kas kol smelio aplink daug, labai i rifliu renkasi purvas, veliau kai uzaugs zole, gal bus geriau :)
      Medvarsciai - tik lauko darbams skirti; ESSVE berods 4,5x60 ismatavimu;
      Na ir dar laukia paskutinis darbukas viska impregnuoti rudu imporegnantu

      Samatele
      Data Suma EUR Pastaba
      2015 03 19 50 terasines lentos
      2015 03 16 29,4 medienos impregnantas su spalva
      2015 03 16 15 medienos impregnantas
      2015 03 14 20 tvoreles medienos ispjovimas
      2015 03 06 39,22 Medsraigciai, putos, laminatas
      2015 03 03 392,54 Terasines lentos
      2015 03 02 11,47 Agrotekstile
      2014 08 23 34,75440222 pagalbiniai
      2014 08 23 56,15732159 vamzdziai ir armaturo terasos pamatui
      2014 08 23 42,94196015 vidine lauko terasa, cementas
      2014 08 19 34,75440222 lauko terasos pamato betonavimas

      Viso: 726,23EUR

      Panaikinti
    2. dar ziuriu tasu nera samatoj. ~200eur jei gerai pamenu

      Panaikinti
    3. sakyciau dar pigiai prasisukai su terasa, man gerokai brangiau kainavo. vien maudemis 3 KLt :)

      Panaikinti
    4. todel ir neemiau maumedzio, is to kietumo nauda abejotina, o kainu skirtumas zenklus. Terasike mano ~35m2 gavosi, uz medi 12eur/m2... Manau, kad svarbiausiais parametras visgi geras impregnavimas, jei mediena bus gerai impregnuota stoves ji ilgai...o kiek ilgai parodys laikas :)

      Panaikinti
    5. Aišku pušis laikys trumpiau, nei maumedis. Bet juk ne vienus ir ne du metus ji laikys. Jau spės atsibost ta terasa per tiek laiko :D Ir už tą kainos skirtumą tris kartus pasikeisi lentas terasai, jeigu bus poreikis. Tai neturint ar nenorint skirti daug eurų maumedinėm lentom, pušis tikrai yra geras variantas.

      Panaikinti
    6. pritariu, kad jei 5-7 metelius, tebunie ir siek tiek maziau ta pusis atlaikys, skaitysim, kad kainos skirtumas atsipirko :)

      Panaikinti
  3. Balta spalva labai gaiviai atrodo. Puikus darbas!

    Beje kokio pločio laiptai? Iki 1m ar daugiau?

    Kaip planuojate tą nišą po laiptais naudoti? Ar ten katino nakvynės vieta? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Balta spalva labai gaiviai atrodo. Puikus darbas!

    Beje kokio pločio laiptai? Iki 1m ar daugiau?

    Kaip planuojate tą nišą po laiptais naudoti? Ar ten katino nakvynės vieta? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. blok pakopa man rodos ~1,2m plocio yra, kylant i virsu po biski siaureja, kol ties 2a. susiaureja iki 0,9m plocio. O nisa ko gero, kad laikui begant taps sandeliu :) Yra ivairiu pamastymu ir sprendimu, gal i kokias nisines lentynas pavers, o gal aparaturos kokia ale sekcija padaryt...kol kas neskubesim, reikia susigyvent, tada manau sprendimas ateis pats :)

      Panaikinti
  5. minimus tinkuotojus ir aš keikiu, o ypač mano glaistytojos :)
    laiptai išties labai dailūs gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Prie ruso gaivia spalva visos durys dažytos buvo, bais nepraktiška, tepasi.
    Tam kad nereikėtų po plintusų prisukimo maskuot plyšių, prieš glaistant visada lyginamos sienos ties tokiom vietom.
    Norguose man labai patiko vaikiškas vežimukas - priekabėlė prie dviračio, kažkas panašaus kaip čia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lyginamos kai zinai, kai kas nors pataria, arba kai pats budamas tos srities meistras darai sau. "Specialistai", tiek tinkuotojai, tiek glaistytojai deje skersa, nes zino, kad pastebesi tik kai desi apvadus ir net nesivargina to padaryti.

      Panaikinti
  7. Atsakymai
    1. idomus klausimas. Jau stovi :) turejom uzgyvene dar iki namo statybu pradzios, nesidomiu situo klausimu, zmona ten diriguoja :) tik zinau, kad tokio virtuvinio ir technikos, kokios ji nori dar teks palaukt...

      Panaikinti
  8. Jūsų uošvis turi auksines rankas. Kambarių durys atrodo nuostabiai. Man labai patiko, kad Jūsų namo interjere vyrauja gana šviesios spalvos, kas suteikia jaukumo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki. Radau jusu bloga ieskodamas laiptu pavyzdzio ir tikrai patiko tiek laiptai tiek durys ir apamai viskas. gal butu galima gauti daugiau duomenu apie laiptus? pakopos gylis ir tureklu stovu storis. As bandysiu sau pasidaryti tokius man reikia 130cm plocio 127cm aukscio tai gausis apie 7 laipteliai a tik su tureklais neaisku kokius daryti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oj sudetingas reikalas tuos matmenis aprasyt, pakopos platejancios, per centra visu gylis ne maziau 30cm, pirmos trys dar gilesnes apie 32-35cm. Pakopos storis 4cm, aukstis berods 17cm. 1a laiptu plotis nuo 1,15 iki 1,3m isplateja. 2a berods kiek daugiai nei 90cm

      Panaikinti
    2. tiesa dar, tureklu storis 4cm, jei to klausei?

      Panaikinti
    3. Dekoju uz atsakyma ir dar taip greitai. is nuotrauku atrodo kad tureklu statiniai kokiu 6cm o tie stambieji apacioje ir virsuje kokiu 12cm na bet nesvarbu ziuresiu kas gausis jau pradejau azuolo lentas apdirbineti pakopoms. Labai graziai deri balta spalva su mediena.

      Panaikinti
    4. Stambiuosius pamatavau 10cm. Sekmes kuryboje ;-)

      Panaikinti