2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Stogo siltinimas

Tinkas praktiskai isdziuves, didieji dregni darbai baigti. Pradejau intensyviai kisti vata i stoga. Dedu Knauf TP115 stiklo vata: http://lemora.lt/lt/minksta-mineraline-vata/1783-mineraline-vata-knauf-tp-115.html

Ji pasirinkta del optimalaus kainos/kokybes santykio. Buvo dar Rockwool akmens vatos analogas uz panasia kaina, bet apie pastaraja, pas kazkuri blogeri buvau skaites, kad ne itin patogu dirbti, labai trupa. Taip pat panasiu savybiu Climowool, bet jei gerai pamenu transportavimas butu isaugines kainele, tai atmeciau.

Rekomenduojama varza pagal STR'a jei gerai pamenu 6,25, pas mane prie 25cm sluoksnio gaunasi 6,76, dar bande mane itikinet, ale Paroc extra savybes geresnes, bet prie deklaruojamo 0,036 siluminio laidumo varzos skaiciavimuose nelabai kas ten ir prisideda, tuo tarpu kainele isauga gan zenkliai t.y. beveik 15%.


Vietiniai Statyk pats visam kiekiui pasiule priimtinas salygas, tai ir sukirtom rankom.


Pradzioj, dedant pirmuosius vatos lapus, galvojau apsiesiu be akiniu ir respiratoriaus, kaip veliau isitikinau stipriai klydau :D Vata praktiskai netrupa, bet dulka stipriai. Pakosejau prisikvepaves dulkiu, noras dirbti be apsaugu dingo greit. Respiratorius is pradziu irgi bandziau pigiuosius, bet nuo ju baisiai rasoja akiniai. Todel per akcijas nusprendziau isbandyti rimtesni. Patiko :) Nepaisant, kad psichologai selfie foto sieja su narcisizmu, priklausomybe ir psichine liga, nusprendziau surizikuoti ir isiamzinti :D

Prasom susipazinti:


Sluoksnis bus 25 cm. Pradziai, prakeiciant bandziau deti 10+10+5, bet veliau isitikinau, kad daug patogiau bus 10+5+10, nes tarp gegniu, paskutinis storesnis 10cm vatos lapas zymiai geriau laikosi, nei 5cm.

Taigi,  praktiskai  puse namo jau turiu iveikes. Kaip anksciau jau buvau kazkur postines, garazas prikistas ir uzdarytas su plevele, nama taip pat gan speriai iriuosi:


Savaitgali laukia nauja pamoka - gipso sukimas. Vakar daviau zmonai uzduoti - ismatuoti ir nupiesti man 1a. lubas, bandysiu paprojektuoti kokiu ir kiek gipso lapu nusipirkti, kad sukant gauti kuo maziau sujungimu. Lubos ne tobulai, bet jau paruostos sukimui, kaip supratau bendraujant su labiau patyrusiais, profiliu sukima reikejo pradeti nuo perimetro :) Na niekas negime mokedamas :)



7 komentarai:

  1. Tai kiek už visą vatą palikai grynųjų? Koks stogo plotas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei tiksliai, tai 3438.41Lt. 10cm - 338.88m2; 5cm - 112.96m2; Vakar skaiciavau, tai kokiu 2-3 pakiu dar tureciau trukti.

      Panaikinti
  2. nesvarstet varianto ekovata? musu pirminis irgi buvo Kanuf, bet persimetem i ekovata...
    R6.76... nebus mazokai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarstem ir netgi pamenu buvau susikambines su vienu veikeju, kuris tuom uzsiima pas mane krastuose, bet labai jis uzimtas, niekaip nesuradom laiko susitikti, tai taip ir uzgeso sitas reikalas. Del 6,76 kol kas sunku komentuoti. Pagyvensim, pamatysim :)

      Panaikinti
  3. Kaina kaina kaina :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šis darbas tikrai labai nemalonus, ypač daryti vasaros metu, kai karšta ir buti pilnai apsirengus, kaukes rasoja, karšta...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O taip, kaip parodė gyvenimas neapsieita ir be broko. Antrą kartą nebevargciau, purksciau, sandarumas turėtų gautis gerokai didesnis.

      Panaikinti