2014 m. gegužės 19 d., pirmadienis

Glaistome

Susukom 1a. gipsa ir judam pirmyn. Radau jauna kolektyva, kuris uz man priimtina kaina sutiko darbuotis - glaistome.

Naudojamos medziagos:

UNIFLOTT - gipso siuliu glaistas
KNAUF stiklo pluosto juosta siulems
Popierine Juosta kampams
ROTBAND - kampuku tvirtinimui, rozeciu ileidimui
IGIS.KR, IGIS MAKROSFERA - pirminis sluoksnis ant sienu
SCHEETROCK - lubus glaistymas, 2-inis sluoksnis ant sienu
IGIS MIKROSFERA - baigiamasis sluoksnis ant sienu

Sutvarke vyrukai siules, susidejo angokrascius, vadinamuosius "atkosus", apdirbo rozetes:


Pradziai bandem pirmini sluoksni deti su Sheetrock'u, bet labai jau didele iseiga gaunasi ir ganetinai jis brangus zaltys. Glaistytojai ji megsta, nes patogu trinti. Teko itikinti, kad pirmini sluoksni, visgi dedam su IGIS glaistu, nes kalkinis tinkas tiesiog siurbte i save susiurbia viska :)
Pvz.: Sheetrock 1L=3Lt; IGIS.KR=2.37Lt t.y. beveik 30% skirtumas. Jei reiktu 1-2 kibiru, nieko tokio. Kai reikia 10-15vnt(kibire 18L), tai jau sis tas...

Proceso pabaigoje bus galima pabandyti paskaiciuoti medziagu sanaudas 1m2 ir pabandyti bent apytiksliai palyginti ar sumoj nebutu buve pigiau tinkuoti gipsiniu tinku, pastarajam turetu gautis zymiai mazesne glaisto iseiga.



Kas nustebino, kad praktiskai per visa savaitgali glaistas neisdziuvo. Nors ir laikiau atidarytus langus, bet dar siandien dregme neisejusi, stabdosi darbai. Tinkas jei pamenu ir tas greiciau dziuvo. Glaistytojai negali  deti antro sluoksnio, kol pilnai neisejusi dregme.

Siandien uzsibaigia 1 sluoksni ir matysim, galbut i savaites antra puse bus galima judeti su 2 sluoksniu.

Kol vyrai darbuojasi apacioj, as baigineju i stoga kisti vata. Baisus darbas. Daug dulkiu, karsta, su respiratorium nepatogu :) Na bet liko ne daug, praktiskai tik kelios atviros vietos, kur vienas negalejau prieiti, daug nera ka fotkinti, jau anksciau:


Dar su viena nenumatyta problemele susiduriau nusileides i rusi. Ogi pastebejau, kad nuo plokstes pamazu kapsi vanduo. Nepaisant pamato hidroizoliacijos, panasu, kad vanduo suranda savo kelia i svecius. Dar vienas papildomas argumentas lietaus nuvedimui i drenaza, del kurio buvau siek tiek skeptiskas ir galvojau pataupyti ir galbut nedaryti. Pradejau ieskoti is kur tas vanduo gali pareiti. Pasirodo, kad atbega jis is lietvamzdzio, kuri tiesiog prisukom priee sienos ir palikom. Pastarasias kelias dienas gan stipriai lijo, tai vanduo tiek prasigriauze zemyn, kad net pradejo gertis i pamata. Nupirkau 3m vamzdi ir nukreipiau vandens nubegima nuo pamato, turetu padeti.   

9 komentarai:

  1. Kokia ta "priimtina" kaina?
    man irgi idomu, liepos pradzioje reikes gipsininku ir glaistytoju....

    AtsakytiPanaikinti
  2. 10lt/m2. Kol kas nenoriu nieko rekomenduoti, tegul baigia dirbti, kai bus rezultatas, galesiu pakomentuoti daugiau. uz kokios geros savaitikes turetu paaisketi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. opa... tikrai gera kaina. kur statot? jei Kaune ir dar kokybiskai - turesiu darbo vyrams :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. silutej, tolokai :) Teks vietoj ieskoti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. gal gipsininkų kontaktais pasidalinsite? mums kaip tik toje pusėje reiktų montvydaite.indre@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nesu specialistas, bet man rodos, kad puse velnio vyrukai darbavosi, truksta siek tiek kruopstumo ir lubas ties siulemis galejo kiek atidziau paziuret, bet siaip bendras vaizdelis kol kas atrtodo neblogai, matysim dar kai issidazys...Taip sakant jei nori prisikabinti, tikrai rasi prie ko. Kontaktas ju: 869173156

      Panaikinti
  6. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,
    Gal atsimenat kokia gavosi visa glaisto išeiga lubomis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, tikrai nepasakysiu, tiek detaliai islaidu nevedziau. excelyje turiu eilute: Medziagos / Sienos, ten iskaitant dazus ir pan. ~1200eur stovi

      Panaikinti