2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Plyteliu klijavimas - 1-as blynas

Pradziai siokia tokia izanga :)

Lendant i vidaus darbus ir vis labiau susipazystant su sia sritimi, turiu pasakyti, kad esu labai nustebes, kaip ispustos siu darbu kainos. Arteja laikas, kai reikes pradeti glaistyti sienas, turejau keleta pokalbiu, po pastaruju esu labai nustebes ir sakyciau net pasipiktines J Atvaziavo ale specialistai, pradejo dejuoti, kaip cia viskas sudetinga, kiek cia daug darbo, kiek cia daug laiko reikes viskam ir t.t. na galu gale priartejom prie kainos. Buvau sukrestas. Kaina 20Lt/m2, glaistymas+dazymas.  Jei viska atiduoti, tai su sienom ir lubom gautusi ~600m2x20Lt = 12000Lt. Dviese dirba apie menesi ir nori uzdirbti po 6000Lt???? As kazko turbut nesuprantu. Ten turbut kazkoks labia dideles proftechnines kvalikacijos reikalujantis darbas, kuriam reikia 10 metu mokintis uzsienio(dazniausiai UK, IRL, SWE ar NOR) universitetuose…Uztvirtinimui paskambinau kitai ale specialistei, tai pradejo man pasakas sekti, kad imones ir po 40Lt/m2 I samatas kainas itraukia, tai teko atsisveikinti lygiai po minutes pokalbio. 
Zodziu, esu pasibaisejes bei pasiruoses sio amato ismokti ir dali namo, tubut 2a.  pasidaryti pats. Galbut is pirmo karto ir nesigaus taip, kaip igudusi ranka padarytu, bet zinosiu, kad dariau pats ir svarbiausia sutaupiau kruva pinigu. Taip sakant protingas nieko nesakys, durnas - nepstebes :)

Apie tai kaip sekesi jau veliau :)   

Snekinu dar pora veikeju, jaunesniu, matyt dar nepabuvojusiu uzsienio universitetuose, kurie ne plaukioja, o sneka realiai. Kaina su langu apdirbimu, be dazymo  ~8-11Lt/m2. Susitikinesiu sia savaite, matysim I ka isvirs.

Na siek tiek pasiguodziau, toliau tesiu ta pacia SPECIALISTU serija J  Plyteliu klijavimas kiek teko girdeti dar idomiau kainuoja ir gali net iki 50Lt/m2 siekti. Taigi nusprendziau pasitreniruoti ir isitikinti ar as, spec. proftechninio issilavinimo ir uzsienio universitetu nebaiges, paprastas zemes gyventojas, galiu pats padaryti toki brangiai apmokama ir itin, pabreziu ITIN aukstos kvalifikacijos reikalaujanti darba. 

Viso 11m2.Rezultatus pateikiu zemiau:

1 vakaras. Su lazeriuku susipaisiau pirmasias linijas pagal sienas. Nes kazkaip suabejojau ar tikrai ten tos apacios lygios. Taip ir buvo. Lazeris linija nupiesio su siokio tokiu nuokrypiu. 1 vakara siek tiek daugiau laiko suvalge pats projektavimas ir modeliavimas, kaip cia reiktu daryti, visgi 1 kartas J



2 vakaras. Judam siek tiek sparciau.


3 diena. Turejau iseigine, tai darbai yresi kiek sparciau. Bet susiduriau su nenumatyta problema. Pritrukau vietos J Buciau iki vakaro gal ir uzbaiges, bet jei 3 diena buciau pradejes is prieisngo kampo J

4 diena – pabaiga. Pasirodo ne taip ir skaudejo J


5 diena – idarbinau zmonele, kad nuglaistytu siules ir stai: 

ISVADA: visos pagalbines patalpos, garazas, koridorius, bus mano darbo :)  Net nesiruosiu jokiam ale specialistui moketi. Nieko sudetingo, ypac jei gerai paruostas pagrindas. Reikia tik kantrybes ir kruopstumo. Visas sudetingumas atsiranda tada, kai plaukioja pagrindas, tada reikia gaudyti aukscius ir nevisada is pirmo karto pavyksta padeti plytele. Atplesti ja pasirodo ne taip ir paprasta, tenka storinti kliju sluoksni.  Vidu zadejo padaryti tevukas, ten dar nelabai dristu, bet is bedos manau pasidaryciau. 

P.S. Savaitgali isbandziau priekabikes galimybes, parvaziavo 1t akmens mases plyteliu, Ermitaze pagavom nebloga akcijele. Jau seniai zvalgemes azuolo imitacijos grindiniu plyteliu. Pastaruju kaina visur nuo 50Lt/m2 startuodavo - brangoka. Ir stai Ermitazas mostelejo 35Lt, teko reaguoti ir beveik neplanuotai apsipirkti :) Isejus glaistytojams bus galima pradeti 1a. grindis:


20 komentarų:

  1. Mazas pastebejimas- plyteles geriau klijuoti kazkur nuo centrines patalpos linijos i krastus atsimatavus nuo krasto plyteles zingsni arba numacius atstuma viena arba abu krastus pripjaunant. Tokiu budu gaunam maziau nukrypimu del netiksliu plyteliu matmenu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu uz patarima. Laiko praktikai dar bus, manau bus galima isbandyt ir si metoda. Bet jis turbut labiau tinka, kai patalpa maza? Dideleje, bijau, kad artejant link sienos galima labai jau stipriai nuklysti, nes per siules irgi kazkokia paklaida juk turetu gautis?

      Panaikinti
  2. dar šiek tiek praktikos ir bus galima keisti darbą į labiau apmokamą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, darbo keisti nereiks, bet nauja praktika niekad nepakenks, taip sakant niekad negali zinot :) Reiks tiesiog keisti specialistus ir pasirinkti dirbancius taip pat, bet uz lietuviskas kainas.

      Panaikinti
  3. Įdomiai suklijavot, nederinot pagal siūles, katilinei visai ok gavos.
    Dėl glaistymo ... dėl to ir ėmiausi šito darbo, nes būtų kainavę mums apie 10 gab. taip pat :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Klijuodamas specialiai dariau prakeitima, jei netycia i siule nepataikai, tokiu budu chaltura maziau matosi :) yra vienas kitas pabangavimas, ypac gerai nelygumai pasimate glaistant, bet bendras rezultatas pranoko lukescius. Del glaistymo uz 20Lt/m2 tegul pasvajoja, geriau darysiu pats, esu tikras, kad nieko ten gudraus ir sunkaus nera. Gal kokiu patarimu renkantis grunta, glaista ir pan??? :)

      Panaikinti
    2. Nupirkau platesnę gerą amerikinę glaistyklę 30cm pločio su patogia rankena. Pirkau kai palaikiau visas rankoje, nes po dienos darbų nepatogi glaistyklė smarkiai įsirėžia į delną. Pati geležtė, taip pat rinkausi, kad būtų kuo platesnė, kad daugiau košės tilptų ir nenuslystų. Siauresnę glaistyklę pirkau paprastą rusišką, plonas metalas geriau lankstosi. Po darbų glaistyklių neplaunu, tik švariai nuvalau, kad nerūdytų.
      Luboms pasirinkau Sheetrock amerikoną glaistą, labai lengvai tepasi, nesivelia, europinis variantas labiau veliasi ir baltesnis pats glaistas, matosi skirtumas išdžiūvus.
      Sienas glaistau su weber LR+ firmos baltu mišinuku pirmam sluoksniui, šis išdžiūvus lengvai užsitrina. Antrą-trečią sluoksnį glaistau su pigesniu Igis glaistu su marmuro užpildu.
      Pas mane Fibo plus sumūryti pertvarų blokeliai įsivaizduoju maždaug tokio pačio lygumo kaip jūsų tinkuotos sienos, tai eiga tiks ta pati kaip surašiau. Gal kas dar kažkuo glaisto nežinau, yra matyt visokių būdų...

      Panaikinti
  4. Prieš klyjuojant plyteles, pagrindą geriau išsilygint (jei jau betonuojant nesigavo), nes jei paklaida didesnė, tai ir darbas ilgesnis ir žaidimo daugiau, jei klijų storiau tai jie ir susėda truputį.
    Akmens masės plytkos yra lygesnės nei pigios keramikinės, jas lengviau klyjuoti. Klijuojant naudojamas metrinis gulsčiukas arba reika (lyginimo lotas). Gali ir trumpesnė būti jei klijuoji tik šukom, svarbu kampus sugaudyt.
    Tinkuotom sienom naudoju Fugenfuller, paprastai 2x glaistau, kryptį glaistymo 90 laipsnių kampu keičiant. Jei tapetavimui, tai to turi pakakt. Pašveitus 100 švitru galima klyjuot. Jeigu norit dažymui, arba išimtinai labai plonų tapetų, arba lipdukų, klijavimui, tai dar glaistosi 2x Sheetrock. Tada šveičiasi.
    Gruntą galima naudot ir pigiausią, bet jis paprastai nesiskiedžia. Yra skirtumas kai naudoji kokį Brick ir SAD-54. Pastarasis brangesnis, bet surišimas tvirtesnis. Naujiems paviršiams tai mažiau aktualu, nebent labai dulkėtas, silpnesnio betono, o seniems, restauruojant, geriau naudot stipresnį gruntą. Beje, jei gruntas dvokia, reiškia anas senas :)
    Jei naudosit Knauf glaistą, kaip jį susimaišyt aprašiau geltonam :) gipso siūlėm naudojama popierinė juosta ir Uniflot (arba jo analogas).

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kiek žiūrėjau parduotuvej man regis Fugenfuller ar Weber Lr+ yra panašūs, klausimas tik ar yra koks nors skirtumas savybėse ir kainoje. Užtrynus weber Lr+ ir nugruntavus taip pat galima jau klijuoti tapetus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kiek žiūrėjau parduotuvej man regis Fugenfuller ar Weber Lr+ yra panašūs, klausimas tik ar yra koks nors skirtumas savybėse ir kainoje. Užtrynus weber Lr+ ir nugruntavus taip pat galima jau klijuoti tapetus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. nzn nzn, jei parašau komentarą ir jis dingsta, tai vėliau dalintis žiniom upo kaip ir nebėra..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na nedanginau tikrai nieko. Matyt blogo cia bugai kazkokie....

      Panaikinti
  8. Gražiai gavosi, kaip pradžiai tikrai geras rezultatas. O kur klijuosit akmens masės plyteles ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. toliau post'us jei paskaitinesi, rasi jau isklijuotas jas gyvenamosiose patalpose :)

      Panaikinti
  9. Labai jau žiuriu nevertinat zmoniu fizinio darbo. Pašiepiat plyteliu klojejus neva reikia " itin, pabrežiu itin aukštos kvalifikacijos". Ar jus ben isivaizduojat profesionalai su kokiais yrankiais dirba? Kiek stakles, rankines ir elektrines, aušinamos vandeniu, kainuoja? Geri deimantiniai diskai? Graztai? Kai reikia isklijuoti vonios kambari, kur tris eiles dekoro, pripjaunami kampai 45 llaipsniu? Kai plyteliu kaina 8000 ir sako kad nera nei vienos atsargines? Butu idomu kaip toks " paprasras zemes gyventojas, be spec aukstuju mokslu" apsisuktu. Klijuoju pliteles jau 10 metu ir tik plyteles, nedarau 15 darbu, tad tikrai zinau kad sis darbas reikalauja ygudziu ir kruopstumo. Kainos prasideda nuo 35 lt uz kvadrata ir gali siekti 50 lt ir daugiau ( pvz klinkerines plyteles kliklijuoti ) Darbo tikrai netruksta, netgi i prieki visada buna. Taip kad sekmes taupant, tikekimes nereikes perdariti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anaiptol, fizinį darbą vertinu, nesvetimas jis ir man, bet bėda tame, kad didžioji šių darbininkų dalis, save pervertina!

      Panaikinti
  10. As tiesiog pasibaisejusi esu zmoniu nesazingumu...mano name jau apdaila..o kiek afwristu teko sutikti,apsimwtusiu profais..apie kainas nwt nekalbu (kazkoks kosmosas)zodziu tai kaminus ..tai stogas...trims mkejau us dviwju klaidas..nes pwr kaminus bego vanguo i vidu...o kur dar vienas kuriam sumokejau i prieki 1000 euru ir dingo kaip i vandeni..o dabar apdaula...net pati galvoju dazyti sienas..nezinau ko griebtis..darbu kainos kaip norvegijoje..naktimis jau sunku miegoti..galbut dazyti tiesiai ant betono (kaip slovakijoje)...��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vienas paprastas dalykas, pradeti viskuom dometis paciai ir dalyvauti statybose arba bent jau pasieskoti atsakingo darbu priziuretojo. Ka jus pasakojate as girdziu, kad statybininkai tiesiog minta Jusu naivumu.

      Panaikinti
  11. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti