2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

1 sezono šildymo sąmata


Sveiki,

Šiek tiek skaičiukų po užsitęsusio šildymo sezono. Atrodo žiemužė lepino, bet kūrenti vistiek teko ir pavasaris visai neskubėjo...

Šildomo ploto 140m2.

Nežinau, tai daug ar mažai, gal sulauksiu komentarų iš alternatyvias sistemas turinčių najakurių, bet pirmasis sezonas gavosi toks:

15m3 mišrių malkų - ~1170Lt
1850kg angliu – 972Lt

Viso 2142Lt arba naujųjų 620 jevrų.

Šildyti jei gerai pamenu pradėjau 09mėn pradžioje, baigiau, 05 mėn pradžioje t.y. dar nebaigiau, krosnelė vakarais vis dar tebesikūrena...

Šildymo sezono trukmė, baisu net pagalvoti, 8 mėnesiai...

Apie katilinę jau buvau rašęs ČIA

Tikėkimės birželį jau tikrai galėsiu į malkinę nosies nebekišti :)

Sekantį sezoną paeksperimentuosiu, malkas planuoju pakeisti briketais, žiūrėsim kas gausis....

O čia jau pradėjusi žaliuoti pieva, gal foto dar nelabai matosi, bet sėklos jau išsilukštenusios ir sudygusios, eina geryn, po truputį laikas dairytis į žoliapjoves, na bet apie žemės ūkį ir nuveiktus darbus turbūt kitą kartą:





19 komentarų:

  1. O tai kokią temperatūrą palaikot namuose, kad dar krosnelę vakarais kuriat?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na krosneles sildymo sezono metu nekuriu, turejau omenyje, kad dabar vakarais pasikuriam

      Panaikinti
  2. Toks jausmas, kad siluma ne i namus, o per kamina isleke. Labai didelis kiekis sakyciau. As tokiam paciam plotui sukurenau 3 tonas granuliu = 1890lt. Temperatura namie buvo ne maziau 23 c.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Toks jausmas, kad siluma ne i namus, o per kamina isleke. Labai didelis kiekis sakyciau. As tokiam paciam plotui sukurenau 3 tonas granuliu = 1890lt. Temperatura namie buvo ne maziau 23 c.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nelabai ir as likau patenkintas sio sezono sildymo islaidomis...namie nuolat buvo palaikoma ~21-22C temperatura, daugiau jau budavo per karsta...pradzioj bandziau vien malkomis kurent, tai baisiai greitai jos pradejo tirpti, teko angliu i pagalba kviestis. Misriu malku kaloringumas labai jau mazas, bandysiu si sezona jas pakeisti berziniais briketais, pas vietinius baldininkus ju galima gauti uz gan padoria kaina...KKK taip pat esu nepatenkintas, patikejau santechniko rekomendacijomis, tiketina, kad dalis silumos iseina ir per kamina...

      Panaikinti
  4. nugi tikrai, pas mane taip pat 140kvm, vienas aukštas, 3 tonos granulių.
    Kažkas pas jus negerai :)
    Namas nepanašus į kiaurą, turbūt per kaminą lekia...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dar viena vieta, kad boilerio vanduo sildomas taip pat nuo KKK, ar tos pacios 3t granuliu pasildo ir vandeni, ar vanduo visgi sildomas elektra? Kokios islaidos vandens pasildymui?

      Panaikinti
    2. tom pačiom granulėm šildau ir vandenį.
      Vasarą sunaudoju iki 100 kg granulių per mėnesį vandens šildymui ir vonios kabario grindų šildymui.
      Gyvatuko dar neturiu :)
      Viso vandens sunaudoju 10-15kubų.

      Panaikinti
    3. Granules perku po 560Lt už toną.

      Panaikinti
  5. as irgi primeciau savo islaidas 7 menesiu laikotarpiui sudare:
    1100Lt sildyt grindis 162m2, pirmam aukste visada buvo +22, antrame +20.5
    141Lt ruosti karsta vandeni iki +50C
    Na dar galima prideti rekuperatoriaus islaidas (tik vedinimas, teno nebuvau ijunges) ~25lt x 7 = 175Lt
    Viso: 1416Lt

    Na buvau dar pakures zidini keleta kartu, daugiau del vaizdo nei sildymo.

    Geguze silumos siurblys vis dar sildo. Si menesi labai minimaliai apie 20-25kwh elektros sudegina per savaite, temperatura 1 laipsniu pakilus 1a 23C 2a. 21.5C

    Detalesne isklotine pateiksiu kai pilnai uzgesinsiu grindis :)
    Verta pamineti, kad per visa sildymo sezona jokiu nustatymu nekeiciau, SS pats puikiai temperatura reguliuoja.

    AtsakytiPanaikinti
  6. As siemet sildziau 105 kvadratus. Sukurenau apie 3 -4 kubus malku (atraizu nuo statybu) Kambariuos 20-23 laipsniai kurenau su zidiniu su vandens konturu. Atskitrai boileris du zmones 15 lt per menesi ir rekupas 15 lt. Sumoj per 6 pavadinkim sildymo menesius 180 uz elektra ir kokie tarkim 400 lr uz malkas (nors nekainavo) sumoj apie 600 lt.


    Sesi menesiai paimti nes pradejau gyvent gruodzio pradzioj
    Buvau palikes 10 dienu namo sildyma vien ant elektros (slidinejau) tai sudegino namas uz 150 lt kambariuos gryzes radau 19 laipsniu. Sildziau grindis su akumuliacineje itaisyto teno pasildytu vandeniu. paskaiciavau kad namo poreikis apie 4 kw.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Neturiu skaitliuko ant ŠS bet max. sunaudojm sausio mėn - 450Kwh iš kurių ~100Kwh suvalgo rekupas su tenu. ir 24Kwh/mėn boilerio pašildyamas kas savaite iki 70C. Paikoma ~20-21C patalpų ir 40-45C 200L boileryje.
    Šildyti pradėjom Spalio 18d. baigėm Gegužės 1d. viso 6.5mėn ir suvartota 2265Kwh
    Verta paminėti, kad rekupas buvo įjungtas su tenu kad pūstų 19-20C tai irgi kaip ir prie šildymo prisideda. Taigi atėmus ~100Kwh*6,5mėn =650Kwh suvartojimą bendroms reikmėms:

    Grubiai už šildymą, vėdinimą, ir karštą vandenį - 2265 (650) = ~ 1615Kwh sezonui. /110m2

    ps. kiek pas jus sienos apšiltintos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sienos apsiltintos 15cm neoporu, tai varza ~5 turetu buti, stogas 25cm vatos ~6,5 varza skaiciavau, stoge keletas problemeliu yra, po sniego matesi aptirpusiu vietu, siek tiek nuostoliu turetu buti, siemet dar taisysiu...

      Panaikinti
    2. ivairiai :) Cokolis 10c finfoam, didzioji namo dalis 20 NEO, garazas ir vienas kambarys 26m2 15 NEO. Pastoge 26m2 18-20 cm atviru poru poliuretanas, likusi 55m2 15cm atviru poru poliuretanas, bei 15m2 poliuretanas 15cm + 25 NEO + 5 cm vatos :). Planas yra likuse 55m2 erdve papildomai apsiltinti iki 40cm siltalo.

      Panaikinti
  8. Sąnaudos išties nemažos, spėju tikrai nemaža dalis šilumos keliauja tiesiai per kaminą. Kokia situacija su trauka, ar turite traukos reguliatorių katilinėje, taip pat ar yra traukos reguliatoriai ant kaminų viršaus?
    Pas mus tai bus vienas pirmųjų pirkinių, nors katilinėje traukos reguliatorius yra, tačiau papildomai teks ir ant kamino dėti, nes gana smagiai jis juda :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. variantas neatmetamas, kad kaminukas savo dali silumos taip pat pasiima. Neturiu jokiu reguliatoriu, gal turi kokios konkretesnes informacijos apie juos?

      Panaikinti
    2. Gal nepalaikysit uz reklama, bet reguliatorius butent tokio tipo su skale turetu stovet kiekvienoje katilineje:
      http://www.zidiniumeistrai.lt/parduotuve/kaminai_ir_ju_dalys/kaminu_ideklai/1346-Kamino%20traukos%20reguliatorius.html

      Panaikinti
  9. Na, te taip ir pigiai tas kieto kuro katilas jums gaunas ir žiema šilta visai buvo..
    Mūsų patirtis tokia:
    Kol neskubėjom pajungti savojo granulinio, iki sausio mėnesio su krosnele "teišdeginom" 3 kubus beržinių malkų, kai paliktos atviros durys prišildavo visi kambariai (namas 1 aukšto, ortakiai neišvedžioti). Krosnelę pakurdavom tik vakarais, o savaitgaliais ir ryte. Po naujųjų pajungėm granulinį kuris "suvalgė" 1,2 tonos granulių iki kol išjungėm balandį katilą. Pavasarį dar nupirkom 2 kubus malkų, kad prireikus būtų kuom pasišildyt vakarais pasikuriant krosnelę svetainėj. Namai šilti, šiluma nenukrenta žemiau 19-20, kai veikė grindinis net būdavo per šilta mums 21-22 laipsniai. Tai ši žiema nedaug sakyčiau mums atsiėjo (~300-350€ šildymas+boileris). Vasarą pasistengsim geriau apšiltinti frontonus palėpėj iš vidaus ir dar sieną vidinę garaže, kuri liečiasi su darbo kambraiu ir buvo plika. Tad tikimės sumažinti labiau šildymo išlaidas. Tiesa, boilerį dabar pašildom kas vakarą su granulėm, kurių užtenka mėnesiui apie 6 maišiukų. Na, ir elektra žiemą su visom reikmėm išeidavo apie 60€. Nežinau ar čia daug ar ne...

    Gražu, terasą jau turit, želdininkystė prasidėjo ..ir mes žolytės sudygstant laukiam :).

    AtsakytiPanaikinti