2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Ziema. Durys ir varnos :)

Senokai beužsiiminėjau rašliava. Gal kiek aptingau, gal nebe taip greitai viskas vystosi, nebe tiek daug naujo kasdieniame gyvenime...Žiema!


Ankstesniuose post‘uose buvau užsiminęs apie vaiku kambario projektėlį t.y. 3D piešinuką, pastarasis jau baigtas, mažieji motociklistai net pageidavimus pradėjo reikšti: - Teti, teti, kada man motociklą nupirksi :D


1a. jau turime duris, dar ne iki galo užbaigta, trūksta apvadų, bet viskam savas laikas. Paskutiniame gamybos procese teko sudalyvauti, viskas vyko studentiškai t.y. paskutinę naktį:




Kaip be studentiškų atributų :D


Na ir šioks toks rezultas kitą dieną, dar be rankenų, apie pastarųjų nuotykius žemiau:




Dar įpusėjus gamybai reikėjo nupirkti spragtukus, kad uošvis galėtų išfrezuoti skyles ir po to nereiktų rankiniu būdu, su drėle vargti. Taigi, apsilankęs „vėl senukuos viskas pinga“ įsigijau KALE KILIT, turkiškus spragtukus:



Aišku nepasidomėjau ar tie patys, kur “viskas pinga“, turi rankenų toms spynoms. Ir ką gi, nagi...sudedam tuos spragtukus, sekančia dieną drąsiai važiuoju ieškoti rankenų ir dideliai nuostabai seniuose nėra, moki veži nėra, dar keliose kitose vietose nėra, jau pradėjau ir kiek panikuoti J 
Skylės duryse gi padarytos, negi turkijoj reiks rankenų ieškot..? Bet vienądien aplankė apvaizda :D dar kartą vaikštau Seniuose, jau Klaipėdoj, galvoju didesni, asortimetas platesnis, gal visgi turės, pakeltu balsu pradėjus koneveikti niekuom dėtą konsultantą, gavau patarimą, kad visi nesusipratėliai(tokių pasirodo jau ne vienas) savo problemos sprendimą suranda Ermitaže!!! Nuskrendu ten ir pasirodo tikrai, Ermitažas pardavinėja rankenas, atitinkančias turkiškų spynų matmenis, net palengvėjo J


Palengvėjimas nebuvo ilgas :D pasirodo Klaipėdoje turi tik WC rankenas, paprasta yra tik Šiauliuose, teko skubiai reaguoti ir nusiųsti pažįstamą į Šiaulių ermitažą, pasisekė, rankena su autobusu jau sekančią dieną buvo pas mane. 

Gyvenant nuotykių taip pat netrūksta. Ateinu vieną dieną į katilinę, žvilgt į saulės kolektoriaus atomatiką - dega šauktukas ant viršutinio(stogo) daviklio, t.y. rodo, kad jis numiręs...pradėjau keikti kitaicus už eilinį broką... atsitempiau kopėčias, pasiėmiau naują daviklį, ropščiuosi jį keisti.  Vos nenukritau nuo stogo, pamatęs kas ten darosi, gaila nerturėjau telefono, negaliu pasidalinti vaizdeliu, bet daviklis nesugedo, o buvo nukirstas!!!! Ko gero, kad pasidarbavo varnos :) Be daviklio ištampytos visos gumos, kur dar nesukištos kolbos, dalis jų sukapota ir net nebetinkamos naudoti :( Ar būtų galima pagalvoti, kad paukščiams užklius nelemtas laidas ir gumos? Teks daryti patobulnimus ir ant stogo esantį daviklį įmauti į nerudyjančio plieno gofrą. Tam reikalui nusipirkau paprasčiausią dušo žarnelę, turėtų užtekti. Kol kas sugedę orai, tai neprisiruošiu lipti viršun, jei nepamiršiu bus galima padaryti ir vaizdinės patobulinimų medžiagos :)
  

Sekantį post'a galvoju brūkštelt apie akumuliacinę talpą. Pasidalinti jos naudojimo ypatumais. Gal kam ateityje padės apsisprendžiant statybų klystkeliuose :) 

Nesušalkit :)


5 komentarai:

  1. Na jo, pamoka kitiems, prieš ką nors perkant reikia visas smulkmenas gerai apgalvoti :)
    O visas duris pastatėt senoviškai, su slenksčiais? Reikės saugotis kad neužkliūti :)

    Dėl paukštukų ir laidų mums analogiška situacija buvo su lauko led lempa, kuri buvo su judesio davikliu. Žodžiu, matyt tie paukštukai mėgo tupinėt ant elektros laidų dažnai ir nutraukė vieną laiduką šokinėdami, tas užtrumpino transformatorių - lempa nebešviečia :) reikia keisti transformatorių arba mest lempą lauk. Ateity laidus reikės įvilkti į gofras, kad būtų sandariau.
    Dar varnos prikrečia ir kitokių šposų, kartą varna kažką lesė ant kamino, tas garsas pažadino ryte, galvojam kas čia taip daužosi, galvojom gal palėpėj kas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kad tiek to saugojimosi, pragyvenau virs 30m. su slenksciais nepamenu, kad tektu uz ju kliuvineti, kristi, verstis ar kitaip strikineti :) Kazkaip net nekelem sau uzdavinio, kad durys turetu buti butent be slenksciu. Gal ir patogu, velnias ji zino :)

      Panaikinti
  2. alaus tokio butelio nemates? koks pavadinimas? cia tamsus?

    slenkstukai ir man uzkliuvo. as ju nedejau :) Keliose duryse yra ifrezuoti slenkciai. Durys uzsidaro ir slenktis islenda, atidarai susitraukia. Nera 100% sandaru bet uz tai patogu :)

    p.s. i sveikata :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip studentas atsakysiu dėl alaus: jis būna IKI parduotuvėse. Yra įvairių skonių - rekomenduoju :)

      Panaikinti
    2. Alutis ale naminis, taip tamsus, skonis neblogas, pasimegavimui verta paragauti. Pastaruoju metu tik tamsu ragauju, kazkaip sito skonio dar neismoko sugadinti, kaip, kad su sviesiu jau yra praktiskai visi aludariai padare.

      Panaikinti