2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Kondensatas ar sloga namukui?

Sveiki,

Reikia pagalbos. Gal yra susidūrusių su šiuo reiškiniu statytojų, padėsiančių atsakyti kas tai? Pietinė ir vakarinė sienos tarpais nubėgusios:




Kondensatas po pakalimais? Kažkur teko skaityti, kad gamykliniai plastikiniai pakalimai net turi ale kondensato nubėgimo griovelius...Gal čia bėda, bet neturėtų ten būti 100% sandaru, kvėpavimui turėtų pakakti įvairių paliktų tarpelių...

O gal tiesiog drėgme per sienas šalinasi lauk ir reiktų langus dažniau pravertus laikyti, visgi pirmas šildymo sezonas ir namukas biški suslogavo??? :)

Dar vienas pastebėjimas, kad šlapuoja tik 2a. sienos t.y. tos, kurios pakeltos iš dujų silikato blokelių, pastarieji labai jau gerai sugeria drėgmę. 1a. pamūrytas iš silikatinių, šios problemos nematyti...

Dėkingas už psatebėjimus?    

18 komentarų:

  1. gal blogai apšiltinta, šiluma eina pro plyšius...? man atrodo nėra gerai šlapia siena, sušalęs šlapias tinkas gali sutrūkinėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. P.S. jei būtų padengtos sinenos dekoru vargu ar matytum šį reiškinį ir net negalvotum :)

      Panaikinti
    2. va apie dekora kazkaip buvau ta pati pagalvojes, turbut, kad tiesiog nesimatytu sita problemele ir galva neskaudetu :)

      Panaikinti
  2. kokia temperatura antrame aukste? Ar ranka dar eina pakishti link frontono brianu? Gal ten dregmes irgi yra?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ~18-20C virsuj temperatura. Reiks pabandyt pavedinti daugiau. Dar jauciu pabandysiu su kopeciom koki savaitgali uzlipti, pakalimus atsisukt, paziurekt kas ten darosi

      Panaikinti
  3. Pirmoji žiema, sienos prigėrusios drėgmės džiūsta, rado kokį nesandarų tarpelį putplastyje, ir kondensatas per jį veržiasi, todėl ir taip sušlapina tinką. Tai normalu tokiems blokams dėl didelio drėgmės įgeriamumo. Vėdinkit dažniau namus pirmąją žiemą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kazkaip man irgi sis variantas atrodo didziausiai tiketinas, juo labiau, kad ziemine statyba vyko, reikes pabandyti tiesiog daugiau vedinti, gal pades.

      Panaikinti
    2. Dėl to yra labai gerai pirmąją žiemą tik nutinkuotą namą iššildyt ir išvėdint, nebent namas iš keramzitinių blokelių. Jei dabar sienos prigėrusios daug drėgmės, vėdinkit kuo dažniau, nes drėgmė gali po truputį sėsti žemyn ir grindų lygyje atsilupinėti sienų dažai viduje.

      Panaikinti
  4. O kaip su stogo plėvele reikalai po pakalimais? Nevarva vanduo juos togo nt sienų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na siaip kai sukau pakalimus ziurejau, lyg ir nebuvo skyliu, cia ne vienoj vietoj suslapave, mazai tiketina, kad tiek daug vietu butu plevele pazeista.

      Panaikinti
  5. Nu jo, negraziai atrodo... termovizija daret?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dar nedariau, galvoju koki vasari, kai bus salciau gal pabandyt pasidaryt, daugiau turetu silpnu vietu matytis

      Panaikinti
  6. Pas mane dvejose vietose buvo atsiradusios tokios dėmelės. Ne tokioj vietoj, kaip pas tamstą, o vidury sienos. Iš pradžių irgi išsigandau, kad kažkur leidžia vandenį stogas. O realiai ten išėjo drėgmė iš namo būtent tose vietose, kuriose kadaise buvo kiaurai pergręžtas blokelis klojinių žiedui tvirtinimui. Kaip tik klijavom plyteles, truputį valėm, tai drėgmė ir sukilo bei iškeliavo per ten, kur paprasčiausia buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. ot geras, pas mus irgi analogiska situacija, pas mus namas sudarytas is dvieju atskiru vienslaiciu stogu, tai vieno stogo visa puse vis pabega, tai isdziusta, tai vel pabega, ties sienos ir stogo sandura...jau nervas ima, nes nzn.ka bedaryti...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pas mane taip pat tokia problema. Kadangi namas dar netinkuotas, armavimo sluoksnio klijai puikiai sugeria drėgmę, o ties plyšiais apšiltinimo sluoksnyje jos įgeria daugiau ir pašalina lėčiau. problema dings nutinkavus sienas, kadangi tinkas nebeįleis drėgmės į konstrukciją.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki, ar namaa vis dar sloguoja? Pakomentokite prašau!?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti