2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Žemės darbai - sėjamoji daranti stebuklus!!!

Vakar sulaukiau sėjamosios. Atvažiavo ūkininkas su rimtu padargu - sėjamąja. Atvažiuoju prie namuko, o darbas jau praktiškai baigtas, vos spėjau kelias foto pagauti, dalinuosi:



Artojas dar pabrėžė, kad nelabai čia tas mano gruntas, ale vien grūzas, neina net normaliai įdirbti, bet rezultatu esu labiau nei patenkintas. Viska lygu ir gražu. Čia dar iš arčiau šis žvėris:


Nesu specialistas, nežinau ką ji tiksliai daro, nelabai noriu ir gilintis, bet kokias 4-6 f-jas vienu metu moka atlikti tai tikrai...žodžiu stebuklas :D Naujakuriams, norintiems nebrangiai susitvarkyti žemelę ir turintiems pakankamai vietos traktoriui įvažiuoti, primygtinai rekomenduoju ieškoti pagalbos pas ūkininkus!

Darbas kaštavo nei daug, nei mažai - 150Lt. Bet pinigai tikrai to verti. Beliks gražiai su grėbliuku pasidarbuoti ir išgrėbliuoti visus akmenis, kurių galybė buvo iškelta viršun. Taip pat reikės keletą mašinų juodžemio atsivežti, kad būtų galima išlyginti duobes ir pavasariop, nupurškus pirmąsias piktžoles, pasėti žolytę.

Šiemet jau ko gero nebeverta švaistyti energijos ir pinigų, nes spėju, kad net ir pasėjus žolė nebesudygtų, labai jau atšalo oras :(


10 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. autopliuse buvo skelbimas, tik uz +100k lt galima toki isigyt, ukio darbams prie namu :D

      Panaikinti
  2. Na jo, ne dažnai tenka tokį žvėrį matyti nedideliuose mūsų namų valdos sklypuose :) Užskaitau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paruoštą dirvą rekomenduoja palikti pastovėti per žiemą, tai manau gerai kad paliksite pastovėti prieš sėjant žolytę. Čia radau neblogą straipsniuką apie vejos įrengimą-priežiūrą : http://www.saulaine.lt/pradzia/paslaugos/veju-irengimas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. cia pasirodo baisus darbas paseti zole. As kazkaip bandysiu prieiti paprasciau prie sito reikalo. Susigules, biski pralyginsiu didziasias duobes, pavasariop pasiausiu su grebliuku ir pasesiu...nereikia man golfo lauko, tiks ir paprastas zolynelis...dirbtinis drekinimas, matuoti pries pjaunant, aeruoti, tresti..labai jau daug varginanciu, laikui ir piniginei imliu operaciju :)

      Panaikinti
  4. ir kodėl tik šiandien paskaičiau :) Mes vakar vargom rankytėm (t.y. stumdomas sėklų barstytuvas ir grėbliukas) apie 20 arų. Patikėjau "Dotnuvos projektais", kad dar galima sėti, sakė pavasarį jau bus žolytė, pažiūrėsim.

    AtsakytiPanaikinti
  5. dar klausimas ne į temą: ar įjungtas laikmatis reiškia, kad po kurio laiko "užsidarys" svetainė? Būtų liūdna.

    AtsakytiPanaikinti
  6. gal galima telefono nr. sio ukininko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nenoriu cia rasyt, brukstelk i niuniauskas@gmail.com, atsakysiu...

      Panaikinti