2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Vidaus darbai

Dar vienas savaitgalis praskriejo. Pradedu niekur nebespet, o norisi tiek daug padaryt, nes darbais vakarais - ne darbas...tik pradedi ir jau reikia traukti namo, o savaitgalis tooooks trumpas :(

Pastarojo savaitgalio tikslas buvo plyteliu klijavimas koridoriuj(tambūre, negrazus man tas zodis) J

Sunkiausia dalis ir beje imliausia laikui gavosi projektavimas. Kad negaisti laiko veltui(tuo metu emiausi kito „pirmo karto“ darbo t.y. katilines glaistymo), si darba delegavau zmonai J vargo ji kokias 3h, bet siaip ne taip, su i tarpa organizuotais gamybiniais pasitarimais, pavyko surasti centra ir ispiesti linijas:



Tada savo pasirodyma pradejau as J 



Deja, ne visur gaunasi kaip noreciau, tenka ir per kelis kartus viena plytele deti, bet neskubant si darba, manau, kad gali pasidaryti kiekvienas, ypac, jei klijavimo plotai nera dideli:


Liko dar pasismaginimo keliems vakarams ir bus galima zengti i kita lygi t.y. vonia, ten laukia sienu klijavimas, kazko neramu :)


Besidarbuojant, pradeda matytis ir pries tave dirbusiu statybininku – specialistu darbo kokybe. Dedant pagal gulsiuka, nuo centro, link vidines puses, kliju sluoksni teko storinto net iki 1cm, va tau ir betonuotoju-specialistu darbo kokybe...kai pradedi gaudyti kampus, pasirodo, kad ir tinkuotojai patingejo, bei  tinka sudejo pagal sienas, kampu nesugaude... 

Atvaziavo mano akumuliacine talpa. kol su santechniku derinam medziagu kaineles, ji laukia savo eiles.Talpa gavosi kiek mazesne, nei planuota, nes pasigaminus maketa, paaiskejo, kad nelabai telpu i matmenis, teko perprojektuoti:



Glaistytojai baige pasirodyma. Sunku 100% ivertinti darbu kokybe, neturiu daug patirties, galbut eigoje pasimatys, siaip viskas balta ir tiek. Gal kiek truksta kruopstumo ties kampais, taip pat lubose, vietomis matosi siuliu perejimai, nusidazius jie gali dar isrysketi, bet cia is dalies g.b. ir mano kaltes, nes gipsa sukau pats, aisku pirma karta, todel tam tikri nuokrypiai nuo idealybes, siuo atveju irgi priimtini :)))

1a. laukia grindu ir bus galima dazyti. Si darba taip pat planuoju daryti pats. 6-8lt/m2 uz dazyma, mano akimis, plesikavimas vidury baltos dienos...:


7 komentarai:

  1. A kuom apsiltinta akumuliacine talpa bus? Kokios silumines savybes?

    Siaip tai as glaistytojui duociau dazyti tas sienas. Kaip sakant jei pats prixalturino glaistant tai pats lai ir istaiso prieš/dazymo metu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ten nuotraukoj matyti salia talpos poroloninis apvalkalas. 10cm storio. gal uzteks...? siaip, jei skaitysim, kad porolono λ = 0,030, tai varza 0.1/0.03 ~3.3, gal kiek mazoka, bet talpa stoves pliusinej temperaturoj, tai zenkliai sumazins nuostolius. jei neuzteks reikes galvot su kazkuom papildomai apipurksti, o gal kokia vata apsukti..na bus matyt...

    Del glaistytoju, tai ner ten to didelio broko...vis tas taupumas shkias, vis per ji dazysiu pats :) po dazymo bus galima daugiau pakomentuot kiek to broko ir kokio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. uzdaru putu poliretanas turi geras izoliacines savybes. na matysi kaip laikys siluma ir kaip katilinej oro temperatuta bus :)

      Panaikinti
  3. Nu va, visai nebloga pradžia :)
    Tinkuotojai paprastai kampų nelabai žiūri, nes jei patalpa didelė, sakykim 5-7m ilgio, tai tinko kiekis gali išaugt dvigubai, gal ir daugiau, tai labai pasijaus jei gipsiniu tinkuos :) stačius kampus daro kur to reikia, kur matysis nestatumas, pvz standartinis virtuvės kampas. Jei gi nebus kontrastuojančio elemento, tai kampo nebūvimo nepamatysit niekaip. Tas galioja daugumai dalykų. Kreivumas kontrastuoja tik jei yra tiesi linija šalia.
    Glaistant, o ypač galutiniu sluoksniu dengiant, būtina dirbti su stipresniu žibutėliu, kad pastačius jį arčiau sienos ar lubų, matytūsi nelygumai. Geriausia kiek prietemoj pašviesti palei sieną/lubas kad ir prožektoriuku, iškart pasimatys nelygumai. Po dažymo broką taisyt bus bjauriau nei prieš jį :)
    Dažant dažų visą laiką turi likt kaip minimum bent puslitris (voleliu dažant), nes pritrūkus to pačio niekingo kiekio susimausit dažydami paskutinį kampą. Jei lieka įvairių dažų, juos galima ir sumaišyt, gal patiks spalva ir dar kažką nudažysit ko neplanavot ar pagailėjot dažų. Dažai tik maišomi tarpusavy turi būt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu uz gerus patarimus, butinai pritaikysim praktiskai!

      Panaikinti
  4. cia variantas talpa apsildyti
    http://www.korundas.lt/index.php?page=default_templates
    https://www.youtube.com/watch?v=twx19w72TL8

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kazkaip netikiu kad padengus pavirsiu 1-3mm dazu sluoksniu gausime efektyve izoliacija.
      idomu butu pamatysis sios medziagos silumines savybes?

      Panaikinti