2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

2a. betonavimo paruosiamieji darbai

Judam toliau.

Elektrikai padare pagrindini elektros skydeli, neuzjunginejo, kol kas tik suvede laidus. Viskas paruosta tinkavimui. Vaizdelis gavosi va toks:


Apacioj dar bus paliktas tas pats statybinis skydelis. jame pajungtas trifazis. Maza kada prireiks. Tegul buna, valgyt nepraso.

Ka dar savaitgali padariau, tai su fotiku praejau ir atminimui padariau visu kambariu elektros isvedziojimus. Tam, kad ateityje jei reikes kazka grezti, remontuoti, kad butu galima prisiminti kas slepiasi po sienomis.
Kita vertus gavau pastabu nuo santechniko, kad elektros taip(t.y. ant sienu) niekas nebevedzioja, o stengiasi viska slepti po zeme. Taip sutaupoma kabelio ir isvengiama netiketumu, kai statybininkai vienas paskui kita atliekantys darbus, gadina anksciau atliktus. Tarkim santechnikas, ant istinkuotos sienos kabina radiatoriu ir nugrecia elektros laida. Jeri atvirai, galbut kiek mazokai siuo klausimu domejausi ir sekanti karta, ko gero, kad elektros laidai nugultu gofrose po zeme.  

Nuotekos padarytos. Vandentiekis taip pat. Kadangi vandeni imsim is adatos, tai ateiciai, kai kazkada ateis miesto vandentiekis, per garazo rusi papildomai palikom 2 vandentiekio vamzdzius. Juos, pries tvarkant gerbuvi dar reikes nuvesti iki sklypo ribos. Cia apaciom matosi visi trys:



Islygintas 2a. grindu skirtumas, kuris buvo atsirades del perdangos ploksciu ir monolito auskciu skirtumo. Vietomis teko suguldyti net po 3x5cm polistirolo. Uzklota plevele ir suristas vielos tinklas:




Siandien santechnikas vedzioja radiatoriu vamzdzius ir jei viskas judes pagal plana, turesim 2a. sokiu aisktele paruosta sekanciam sokiui - betonavimui. Su betonuotojais sutarta. 9Lt/m2. Sia savaite gal nespesim, bet kita jau tikrai turetu buti rezultatas.

1a. kol kas judinti negalim, nes laukiam zidinio meistriuko, kuris turi padaryti pakura. Ilgai jis netruks, savaitele kokia, tik va prisisaukti neina, reikia laukti. Tikiuosi kita savaite, kad pajudes sis klausimas. Tada matysim kaip darbai deliosis toliau.

9 komentarai:

  1. laba diena,
    super viskas atrodo tik ar galima butu daugiau info apie pati "sumustini"? koks tikslas perdangai kloti 15 cm putplascio? ar is apacios desite vatos?
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. kažkaip daugoka ir man atrodo perdangai atrodo, mes svarstome kad 5 cm užteks perdangai.

    kokie argumentai lėmė tokį pasirinkimą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš irgi galvoju apie 5 cm ir virs jo sildomos grindys. dar extra plana turiu grinai del triuksmo is apacios , jei bus pakabinamos lubos tarp profiliu vatos prigrusti :) jei perdangai 15 cm, tai kiek reik 1 aukto grindims ? :) 45 cm? :))

      Panaikinti
  3. Rasiau kad priezastys kiek kitos. Perdangos plokstes aukstis 20cm, monolito perdangos aukstis 10 cm. Pigiah buvo aukscius sugaudyti su polistirolu, nei 10cm kelti visa monolitines perdangos auksti. Taip, ten kur polistirolas dejosi ant plokstes, dejom tik 5 cm. Tai ir gavosi praktiskai puse 2a. Ploto 10+5cm. Neisigaskit :-) 1a. Bus 10cm ant grindu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kelti turejau omenyje, kad su betonu. na supratot turbut ka norejau pasakyti :) is esmes dejosi tik 5cm, ne 15 kaip, kad pagalvojot :)

      Panaikinti
  4. sveiki,
    Puikus blogas ir svarbiausia matosi kad ir seimininkas rankas turi. norejau paprasyti, gal galite atsiusti tinkuotoju ir grindu betonuotoju kontaktus. Busiu labai dekingas. Andrius, 868602062

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki,
    Puikus blogas ir svarbiausia matosi kad ir seimininkas rankas turi. norejau paprasyti, gal galite atsiusti tinkuotoju ir grindu betonuotoju kontaktus. Busiu labai dekingas. Andrius, 868602062

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tinkuotojas Aivaras - +37063044273; Grindis betonavo KLASITA, pagooglink, neturiu ju kontaktu isivedes.

      Panaikinti
  6. Baisiausiai, kai santechnikai patarineja elektrikams kaip laidus reik vedziot....

    AtsakytiPanaikinti