2014 m. vasario 18 d., antradienis

Su pavasariu - bundam, igaunam pagreiti !

Kadangi ziemos siemet praktiskai nebuvo, o ir pavasaris, panasu, kad jau atejo, kita savaite sinoptikai jau gasdina su + 11C siluma, skubu visas bites(ar barbes geriau skambetu?) devyndarbes sveikinti su sezono pradzia :)))

Realiai siemet pertraukele su statybom gavosi vos nepilnos 2 savaiteles. Tik atsilo ir jau nuo praejusios savaiteles pradzios pradejom kruteti. O rezultatai stai tokie:

Elektra - finito; Na beveik, juk net sakoma, kad elektrikai pirmi ateina, paskutiniai iseina. Pajungineja siomis dienomis pagrindini skydeli;

Silpnos sroves - finito; irgi pabaiga tik tam tikra prasme, dar reikes visa laidu makalyne sujungineti, na cia jau vienas malonumas :)

Foto is ausktesniu temu nedariau, nes nelabai kas ten ir matysis, tik kruva laidu...ai tiesa uzsakiau viso namo rozetes, jungiklius ir t.t., uzsakinejau is Lt gamintojo LIREGUS. Va ka priskaiciavom:





Toliau siomis dienomis stipriai iriames su polistirolo klijavimu, jau praktiskai suklijuota >50% sienu ploto, vaizdelis(be agurku) zemiau, jei viskas OK, kita savaitele prades armuoti(vakarine garazo siena jau nuarmuota):


Praejusi savaitgali baigem sukti profilius 1a. luboms, pradzioj galvojom, kad uzteks nuglaistyti perdangu plokstes, bet pastarosios pasirode perdaug nelygios, todel be gipso neapsieit:

Siuo metu namukyje jau darbuojasi santechnikas, vakar patamsyje braidziau, tai kiek pavyko suziureti, 1a . nuotekos jau baigtos, siandien snekejau, jau uzsikore i 2a. Planas per sia savaite nuotekas ir vandentieki padaryt. Kad galetumem 2a. pradet kloti polistirola, bei pradet vynioti grindini sildyma, bei ruostis grindu betonavimui. 

Lygiagreciai vakar pamurytas zindinio pamatukas, neturiu kol kas foto. Jei nepaves, kitos savaites pabaigoje ateina zidiniu meistras, prades muryti zidinio pakura. Ji turi buti pabaigta, kad galetumem toliau judeti su 1a. grindiniu sildymu ir grindu betonavimu. Zidinys bus kazkas panasaus i si, tik proporcingai mazesnis. Vietoj rudos spalvos bus naturalaus, lakuoto azuolo apdaila. Be tu israitytu ornamentu, labai jau jie brangus :( Na ir kadangi musu namuke niekur nera apvalumu, tai pakura taip pat bus staciakampes formos. Zodziu toks, bet kitoks: 



Per kova turim issibetonuoti 1a. ir 2a. grindis, tam, kad balandi ileisti tinkuotojus, kiek veliau glaistytojus ir dazytojus. Na bet cia jau bus galima pakurpti atskiros rasliavos. 

Dar karta su artejanciu pavasariu. Visiems statytojams darbingo sezono!

P.S. Tiesa dar planuojam ant savaitgalio, pas tevuka pajunginet 1x24 kolbu kolektoriu. Siek tiek supaprastintai, bet pabandysiu pasidalinti patirtimi, ziuresim kas ten mums gausis :)


  










11 komentarų:

  1. kiek elektros 1 etapas kainavo grubiai? ar patenkinti elektrikų darbu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Uz darba sutare esam uz 2500lt, speju, kad rinkoj g.b. kaineles kiek didesnes buti, nes siokiu tokiu pazinciu turejom. Darbu kol kas patenkintas. Matysim, kai uzjungs viska. Medziagas pirkau pats, kiek pasilyginau, pradzioj matyt buvo noras(o gali ir planas) per medziagas atsiimti. Yra gan nemazai elektriku: DOGAS, ELEKTROBALT, ELSTILA, SLO, netingint ir kiek juos priverciant pakonkuruoti, galima visai neblogas kaineles susirinkti. Bendrai medziagoms(2,5mm2 rozeciu kabelis, 1,5mm2 sviestuvu, jungikliu kabelis, automatukai, dvi nuotekio reles, 36 vietu spinta, visos post'e minetos rozetes ir jungikliai) siai dienai isleista 2150Lt(ivadinio kabelio neskaiciuoju, turejom); Taigi 4150Lt +- kokie 200Lt;

    Dar tie patys elektirkai isvedziojo visas silpnas sroves t.y. signalizacija, televizini, kompiuterini tinklus. Kabeliai kastavo ~250Lt, dar darbas kainuos ~500Lt.

    Turint laiko, manau, kad darbos kastus galima sutaupyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      kur pirkot laidus būtų įdomu sužinot, man dabar aktualu :)

      Panaikinti
    2. elstila, bet perku per imone, geresnes kainas duoda

      Panaikinti
  3. gal kontaktais pasidalintumėt jų? norėtųsi pasilyginti kainas, nes kol kas kosmosas kažkoks mums siūlomas su kainomis.
    Pirminis etapas laidai, plius skylių grežimas? ar ir saugiklių dežė, dežučių gipsavimas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Silutiskiai jie, tai as labai abejoju ar tie kontaktai tau pades :) taip pirminis etapas viskas ka tu isvardinai. Ieskok individualiai kas uzsiima, galbut net is tu paciu imoniu elektrikas koks "chalymina". Imonems, mes individualus statytojai apskritai esam neidomus, darbo su mumis daug, reikalavimai auksti, o uzdarbis nedidelis, todel jei kreipiesi i didelius, daznu atveju, jie tiesiog atsifutbolina irasydami didele kaina.

    AtsakytiPanaikinti
  5. kontaktai visgi domintų, nes mūsų namas tikrai nėra taip toli nuo Jūsų miesto kaip jūsų įsivaizduojate :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. sikart susilaikysiu, del asmeniniu priezasciu. pagooglink. nera tu elektriku labai daug pas mus. Issiuntinek visiems, kuriuos rasi, tikrai pataikysi :)

      Panaikinti
  6. Sveikas, gal galetum pasidalinti kontaktais kas smeli veze, nes siluteje neprisiprasau nei vieno.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. (8-652) 22849 situo bandyk skambint. Neveza, nes matyt dar isaslas neisejes pilnai

      Panaikinti
    2. dekui, situo kaip tik sendien skambinau bet niekas nekele, reiks ryt ar pirmadieni pabandyt.

      Panaikinti