2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Rusio betonavimas

Su rusiu, projektuodami nameli, pasielgem turbut siais laikais nestandartiskai ir paprasem, kad suprojektuotu rusi po visu garazu, kuris bus naudojamas ir kaip sandelys uogienems, bulvems bei kitoms gerybems, ir kaip pagalbine patalpa.
Artejant link sienu, kad butu galima pradeti deti pirma eile blokeliu reikejo pasibaigti rusi t.y. uzsideti perdangas ir jas uzsibetonuoti(grazaus darbelio buvo):










7 komentarai:

  1. Turbūt brangiai ta "uogienių" saugykla atsiėjo? :) Pas mus tam reikalui palėpė bus, aišku ne uogienėm, bet pasidėjimui visokių kitų dalykų...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bus ir palepe, bet is tevuko patirties zinau, kad jos nepakaks, todel po ilgu diskusiju nusprendem pasidaryti ir rusi. O isejo truputi brangiau nei tikejausi :) subyrejo apie 5-7k Lt papildomai, dar neskaiciavau galutinio varianto

    AtsakytiPanaikinti
  3. A kodėl man atrodo kad čia aukščio vos pora metrų? :)
    Jei sodinat bulves, tai šaltesnis rusys labai gerai. Planuojam irgi, bet atskirą nuo namo. Rusys irgi yra, bet ten bus katilinė ir kitos tech. patalpos.
    p.s. komentarų rašymo apsauga gerokai erzina, tad kol spamo nėra daug geriau ją atjungt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atjungsiu apsauga, jei pavyks :) Su rusiu ir jo gyliu kita istorija. Pries pradedant statybas, istrizai sklypuko pasiklojom drenaza, bet pasirodo siek tiek per mazai ikasem :( kai viena atsaka vedem po rusiu, darem svelnu nuolyduka, tai kol atkeliavom iki jo gavosi, kad vamzdis jau praktiskai virs grindu...zodziu rusio lubu aukstis bus ~1.6m, teks siek tiek pasilenkus vaikscioti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai didelis nepatogumas vaikščiot galvą palenkus, netgi jei veik lygiai sulig ūgiu ir tai didelis diskomfortas. Tada būčiau arba kėlęs lubas arba per nauja drenažą daręs. Gal nuolydį mažinęs, nes anot vieno seno stogininko - vanduo be kaulų, ir net mažiausio nuolydžio pakanka jam nubėgt :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsakymai
    1. Apie 1,5m, reikia gerokai pasilenkus vaikščioti. Problemų nesukelia, dažnai ten nereikia lankytis.

      Panaikinti