2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Orapūtės dėžė arba kaip sutaupyti 270Lt ir žolės sėja

Paprotintas santechniko, nutariau pasinaudoti jo pasiūlymu ir sutaupyti 270Lt. Ale originalius šiuos daiktus buožės kapitalistai pardavinėja už berods ~300Lt. Brangoka kaip už plastmasės gabalą, va tokį: http://feliksnavis.lt/lt/produkcija/kita/oraputes-deze.htm.

Gavau patarimą, kad oraputę, santechnikas jau ne viename sklype yra sėkmingai patalpinęs į papraščių, papraščiausią kibirą:


Pastarasis kainuoja 30Lt. Kibirą šiek tiek patobulinus t.y. prigrežiojus skylių oro paėmimui, jį sėkmingai galima pritaikyti kaip orapūtės dėžę:



 Projektas dar nebaigtas. Kibiro apačioje bus išgrežta skylė, ji bus skirta vandens nubėgimui, jei toks visgi sugalvos kažkokiu būdu patekti į talpą. Per šoną bus įvesti elektros laidas ir srauto tiekimo vamzdis, juos ko gero, kad užsandarinsiu su silikonu.

Į akis gali kristi balta kibiro(jau nebe kibiro, o tiksliau orapūtės dėžės) spalva. Didžioji kibiro dalis apsikas žemėmis, o viršūnę bus galima papuošti dirbtinės žolės kepure :) ir sutaupyta ant žolės sklypui apsėti :)

Neseniai sužinojau besąs ir visai neblogas santechnikas! Skyręs vieno sekmadienio pusdienį, iškilmingai galėjau išbandyti sostą. Kol kas tik pasėdėti, nes orapūtė dar nepajungta :)



Deja, bet laiptus uošvis įveiks ne anksčiau kalėdų, tai pradžiai ši patalpa bus gan atvira, teks menesiuką, kitą pakentėti. Vėliau, su laiptų aikštele, viskas grąžiai užsidarys.

Dar vienas darbukas, kuris dėl patirties stokos nepavyko, tai bandymas išdirbti žemę ir pagaliau sklypą užsėti žole. Kol kas vaizdelis kaip prieš bulvių sėją:


Pradžiai idėja buvo tokia, kad reikia sklypą suarti, išrinkti akmenis, pravažiuoti su freza ir pasėti žolę...Deja, deja, ne viska taip lengva ir žemė pasirodo išdirbama ne taip jau paprastai. Prasidėjo nuo to, kad beardamas traktorius nulaužė plūgą, įsibėgėjęs trenkėsi į didelį žemėje pasislėpusį akmenį. Guodžia bent tai, kad praktiškai visas sklypas jau buvo suartas. O baigėsi tuo, kad atvažiavo freza, va tokia:

ir išvažiavo nieko nepešusi, tiesiog šokinėjo nuo žemės, nes po ja slėpėsi akmenys...Buvo pasiūlyta dar kartą išsirinkti akmenis. Jau beišblėstan vilčiai šiemet užsėti sklypuką, vakar patarė, kad žemę galima puikiai išdirbti su sėjamaja, jei atvirai net neįsivaizduoju kaip ji atrodo, bet google rodo, kad kažkas panašaus:


Sako, kad labai gerai išdirba žemę, sukelia akmenis, išfrezuoja ir po jos praktiškai belieka tik pasėti žolę. Oj kaip aš norėčiau, kad taip ir būtų. Susitariau su vienu ūkininku šįvakar susitikti, matysim kaip seksis. Jei pavyks bandysiu pasidalinti rezultatu.


P.S. Bandau reabilituotis ir sudrausmintas rašyti lietuviškais rašmenimis, tai keletą kartų teko grįžti ir taisyti klaidas. Primygtinai prašau, vieną, kitą praleistą lietuvišką rašmenį laikyti spausdinimo klaida, o ne tyčiniu, sunkinamomis aplinkybėmis padarytu, nusikaltimu.


9 komentarai:

  1. Oi kiek daug darbo yra sugrėbti visą plotą aplink namą ir surinkti akmenis, bet reikia neskubėt ir daryt tą po truputį, pasirenki vieną plotelį ir jį pasidarai. Vėliau palygini, suvoluoji, pašiauši ir gali sėt žolytę... Žodžiu čia nemažiau man darbo nei sienas ar lubas glaistyt-dažyt ::))

    AtsakytiPanaikinti
  2. mes irgi vakar pradejome zemes darbus. akmenu gyvas velnias, nulauze kultivatoriaus tris dantis :) teko darbus stabdyti. Beja Vilniaus miesto kainos uz zoles pasejima(sklypo lyginimas, kultivavimas, sejimas) 1m2 5-7lt. Sumele nemaza susidaro per visa sklypa. Teks savo nugarele lenkti :]
    O tvoros stulpu ir segmentu sumonatvimas berods 15lt/m. Uz dvieju dienu darba plesia kaip reikiant :)
    Ar kibiriukas atlaikys jei ant jo uzlipsi?
    As staciau orapute i rusi, tai sutaupiau 300lt ir spejau jau prie birzgimo priprasti jau negirdziu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na velnias zino ar atlaikys jei uzlipsi, stengsimes ant jo nelaipiot ir seimyna instruktuot. Siaip bus jis ten nuosaliau, nebent specialiai kas uzsinores sulauzyt :)

      Panaikinti
  3. tinkamas sostas-viena svarbiausiu namų vietų :) o gal net ir pati svarbiausia, kai sostas stovi, jau namas beveik baigtas :)
    šį rudenį ir mes bandomąjį žemės įdirbima bandysime daryti, žiūrėsim kaip seksis

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sostas - labai svarbi dalis :D O dėl orapūtės nebijot, kad kibirą žemė sulaužys?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nesulauzys, nedaug jis ten uzsikasa.

      Panaikinti
    2. Geriau smėliu apipilti tą kibirą, kad turėtų kur nusidrenuot iš apačios, o ne baloj plauktų, paskui ledas dar gali sulaužyt jį suspaudęs.

      Panaikinti
    3. p.s. galima buvo juodą kibirą imt, nesimatytų :)

      Panaikinti
    4. nebuvo juodu :) o del smelio ideja nebloga, bus galima siek tiek atkasti is pripilt i duobe smelio, o gal net zvyro

      Panaikinti