2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Artinasi rudenelis

Kazkuri vakara begau per nuotraukas ir pasigedau fasadu vaizdelio...visur tik vidus, gipsas, glaistas, plyteles, plyteles :) emiau ir pasifotkinau:


Deja, bet taip niuriai ir pilkai liksim ziemoti, reikia per ziema atsiauginti lasinius, kurie jau praktiskai baigia istirpti :) Tada vasarop bus galima pradeti projekta - fasado dazymas.  kol kas apsistota ties akriliniu arba silkonininiu tinku-samanele; Del gamintojo, ziema ilga, ieskosim variantu, deresimes, skaiciuosim. Nesu dar apsisprendes ir del specialistu samdymo. Svarstytinas variantas daryti patiems. Tikiu, kad nieko ten sudetingo turetu nebuti, tik daug fizinio darbo.

Dar cia mane gasdina(as aisku nebijau), kad armuota sluoksni negerai per ziema palikti, ale reikia bent nugruntuoti, tam, kad dregme ir saltis nesuskaldytu armavimo sluoksnio. Kita vertus zinau pvz kur namai nedazyti stovi jau ne vienerius metus ir nieko jiems nenutiko. Gal turite kas negeros praktikos siuo klausimu? Praktikos, ne teorijos :)





Pradejom siek tiek tvarkyti ir aplinka, sukalem zmonai lovius, ale bus gelynas, nelabai jis man cia patinka, jokio praejimo nepalieka, na bet pradziai tebunie, paziuresim, nugriausim jei ka :D

Tuo paciu sutvarkem viena kampa ir pasejom zole. Darem paprastai, be jokiu siulu, tiesiog su savaeigiu traktoriuku isfrezavom zeme, su volu suslegem, tada pavirsiu pasiausem su grebliu, pasejom zole ir vel suslegem su volu, kad vejas neispustytu seklos. Nesicackinom, nesuprantu kam, teko matyti pvz, kai zmones pievute ruosia 2 men, diena is dienos dirbdami prie jos, lyginant pavirsiu vos ne lazerio tikslumu, dedant n sluoksniu bala zino ko....KAM? suaugs velena, sustipres ji ir susiformuoja tas zolynas pats, savaime, kam dar save ipareigoti priziureti zole, negana, kad ja pjauti dar reikia :)

Zolyna siek tiek atitraukem nuo kaimyno tvoros krasto, ten sodinsim mazas tujas, kurias pries pora meteliu pasodinom pas tevus siltnamyje, gal kokius 300vnt, o gal ir daugiau, atejo laikas skinti derliu :) Vaziuosim neuzilgo parsivezti, bandysim sodinti. Zole is mazu tuju atimtu papildoma energija, kuri taip bus reikalinga joms stengiantis prigyti.





 

Dar neisbandziau, bet jau turiu dusa, jungiau pirma karta, pasirodo nesikandzioja :) ir vandens neleidzia :))



Jungiant viskas ten paprasta, instrukcija prideta, skaitai - darai, na gal tik neaprasyta, kad jungtis, kurios sukasi i siena reikia apsukti pakulomis ir tepaliukas toks santechninis buna.

Krosneles nisa klijuoju dirbtiniu akmeniu. Ireminsim azuoliniais apvadais. Viskas ejosi gan sklandziai, kol nepriejau kamino. Kadangi pradzioje buvo planuotas klasikinis zidinys, be jokios kasetes, atitinkamai palikta ir kamino anga, apie 200mm ir kvadratine. Krosneliu kaminas apvalus, dar nezinau koks ten bus diametras, reikes nuvaziuoti i koki salona, pasiziureti, nes didziausias galvosukis kaip sita kurini uzbaigti...Zodziu kol kas planas toks, kad reikia suzinot koks visgi kamino diametras, tada nusipirkti alkune, ja pabandyti istatyti ir su kazkuo apdirbti anga. Va su kuo klausimas vertas milijono :) Gal karsciui atspariomis putomis, gal schiedel skeidiniu, gal silikonu, o gal tiesiog moliu apdrebti? Tada kazkokiu stebuklingu budu reikes pripjaustineti akmeni, va tokiose situacijose mano pasitikejimas kazkur isgaruoja :)))





Gal yra patarimu?

Pradejom jau po truputuka ir kraustymosi darbus. Turejom uzgyvene sioki toki virtuvini, ji atsivezem, kad butu galima sustatyti i savo vietas ir dasakyti trukstamas komplektuojamas dalis t.y. spintele kriauklei, dasakyti trukstama stalvirsio dali, rugsejo pabaigoje viska turetu buti pagaminta, pradesim komplektuoti:



Tuo paciu teko pradeti ir dazymo darbus. Pasirinkom lengva RAL1013 spalva, kuria bandymu budu issviesinom t.y. pasigaminom 3vntx1L dazu, su tuo apciu pigmentu, tik maisant nurodydami skirtinga dazu kieki: 0,9L/0,7L/0,5L; apsistojom prie 0,7L varianto. Spalva esam patenkinti, ji labai graziai isryskina langus ir nesimusa su kitomis namu detalemis, vaiksciojom pasieme palete, deliojom ja kur tik imanoma, paziureti, kad daugmaz visur tiktu, nes visas 1a. bus dazomas viena spalva;
Beje dazydama lubas, zmona labai jau smaginosi, o smagumu rezultatas pasimate tik pirmu sluoksniu nutepus sienas. Pasirodo jos gan stipriai nusitaske, teko sveisti :)

Dazus pasirinkome siuos:

Luboms - SADOLIN WHITE, matiniai, labai jau gera kainele Senukuose - 51Lt uz kibira







Sienoms - PROJEKT 07. Akriliniai dažai PROJEKT 07, bazė A, matiniai, plaunami, , svediski,  juos tiesiog rekomendavo pazistamas pardavejas, dirbantis su statybininkais, minejo, kad geri atsiliepimai. Nesu profesionalas, bet kol kas esame patenkinti kainos kokybes santykiu, ziuresim kaip devisi, vaikai neabejoju, kad juos netruks isbandyti :) kainele jei gerai pamenu ~114Lt/9L















Dar vienas pradetas projektas, tai paradinio iejimo teraso klijavimas. Rezultatas zemiau:



Deja, bet apatine pakopa pasibetonavom per maza. Tiesiog pritruko keletos cm is plocio :( Arba reikia pjaustyti kiekviena pakopa, arba reikia prisibetonuot tuos kelis cm, kol kas pastumes si darbuka sonan, bet reikes iki isikraustant kazkaip pabaigti. Turbut taip nebuna, bet idealiausias variantas dar statybu pradzioje jau buti issirinkus medziagas :D kad visus matmenis dar projektavimo stadijoje galetum pritraukti iki reikiamu, nes palei pat siens turesiu pjaustyti tokia nevykusia, gal 1,5-2cm juostele, bendro vaizdo ji negadins, bet, kai ziuri pats, ji tiesiog nervina...

Ir pabaigai dar pasikartosiu, kaip jau ne karta klijavimo procese isitikinau, vienas svarbiausiu klijavimo etapu yra ne pats klijavimas, o tinkamas pagrindo pasiruosimas, nuo to priklauso kaip lygiai ir kaip greitai pavyks atlikti darba. Aisku tuom dazniausiai istikini jau per velai :)

2a. glaistytojos baigineja darbus, vyksta baisiai dulkinas darbas - sveitimas. Sia savaite turi baigti ir taip sakant prasides baigiamoji faze, nusiardyti stelaza, isnesti laiptus, kurie trugdo klozeto pastatymui ir pradeti valytis, valytis ir dar karta valytis. Spalio pradzioje norim eiti gyventi....

 

9 komentarai:

  1. jau matosi šviesa tunelio gale :) greit galėsit gyvent :)

    aš asmeniškai armuoto fasado nepalikčiau, kad nieko neatsitiks tai beveik faktas, tačiau gruntas kainuoja tikrai neitin daug ir per keletą dieną galima nugruntuoti, nebent rinksitės kažkokias itin ryškias spalvas, tada ir gruntas turi būti atitinkamos spalvos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na dar neatmestas gruntavimo variantas, matysim, gal koki savaitgali visgi pavyks surasti laiko, bet tas sviesos ieskojimas tunelio gale labai jau daug laiko atima :D kuo ji arciau, tuo sunkiau atrodo pasiekiama :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mūsų krosnelės vamzdžio skylė 125mm, dar būna 160mm, priklausomai kokia krosnelė, ant vamzdžio užsideda tokia apdailinė lėkštelė prie sienos, tai nesimato skylės kreivumo jei nepavyks lygiai išpjauti. Mes stengėmės lygiai išpjauti ir netepti jokiais karščiui atspariais hermetikais tos angos prie vamzdžio, nes turėjom anksčiau patirtį, kad pakaitus kaminui labai smirdėdavo patalpos nuo to hermetiko. Pirmas dvi savaites nebuvo įmanoma kvėpuoti, tik pakūrę krosnelę vėdindavomės pradarę langus, ot 'malonumą' turėjom :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl pakopų plytelių manau, kad vertikalią plytelę reikėjo prileisti ant horizontalios pakopos viršaus, nes ir vanduo nuteka nuo šoninės plytelės ant apatinės. Dabar gi jūs turėsit privedinėt sekančią pakopą prie jos, atsiras siūlė į kurią patekinės vanduo.. Na, manau čia biškum ne taip reikėjo jas kloti :)

      Panaikinti
    2. Manau, kad teisus esi, na dabar jau velu :( tiesiog reikes fugos daugiau uztepti, islyginti ta grioveli ir turetu ten vanduo nestovet, o teket tegul teka

      Panaikinti
    3. na pas mane tarp angos, kur per akmeni praeina iki kamino skyles dar ~8-10cm tarpas, kamino skyle bet kokiu atveju teks su kazkuo uztepti, krosnele Jotul F3 TD esam nuziureje, raso 150mm vamzdis, tai geras tarpas dar liks... Gerai sakai del tu hermetiku, ten chemija, reikes ko gero su moliu apdrebti ir turetu buti gerai

      Panaikinti
    4. galima is skardos islenkti ale sablona ir pricementuoti lygiai perimetru (galima nusipirkti Schiedel kaminams skirtos murijimo mases arba kazkoki misinis patiems darytis is molio, cemento, smelio) , o vamzdi istatyti i paruosta skyle ir viskas, visvien nejudes, nes sunki krosnele, nes hermetikai yra guvno.

      Panaikinti
    5. mhmm, gera ideja su ta skarda, issipjauni 150mm skyle ir icementuoji. Aciu uz patarima, isgelbejai gyvybe :D

      Panaikinti
  4. Nostalgija užklupo net svetimas statybas žiūrint:)
    Dabar šiek tiek gailiuos dėl fasado- reikėjo turbūt dėti klinkerį, jis gražiau žiūrisi.. Bet jei dviejų aukštų namas, tuomet turbūt geriau tinkuot.

    AtsakytiPanaikinti