2014 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

Segmentine tvora

Po biski pradedam sukti galva ir apie zemes darbus. Svarbiausia dalis - paradiniai laiptai padaryti, spiriantis nuo ju aukscio galima pradeti formuoti kiema ir sklypuka.

O startuosim nuo tvoros. Toliaus siek tiek apie ja. Kadangi i statybos antra puse, del tram tikru objektyviu priezasciu :)  biudzetas pradeda stipriai tusteti, su tvora nusprendem labai neislaidauti, tiesiog pabandyti padaryti paprasta ir musu akimis grazu varianta t.y. sudeti ruda segmentine tvora. Ale va tokia:





Tik vartu stulpus planuojam pamuryti is klinkerio. Kad nebutu viskas labai jau ruda, vartu kolonas gal pabandyti paderinti prie stogo. Ale va sitaip:


Kadangi kiemukas gausis nedidelis, vartus planuojam daryti didelius ~5-6m plocio, stumdomus, tam, kad galetum sau lengvai pro juos isukti. Pastaruosius galvojam susivirinti patys, na cia jau atskiras post'as.

Kaimyno tvora taip pat segmentine, tik pilka, jau padaryta, kad labai negadinti bendro vaizdo, nusprendem pratesti ir auksti pasirinkti ta pati: Segmentas 1230x2500mm; Stulpas 60x40x1700mm; Paradinei tvorai segmenta imsiu kiek storesni t.y. 5mm; Kitamet, kai aptverinesim visa skypa, segmentus ko gero jau desiu 4mm;

Pradejus dometis, kaip visada Lietuviu verslininkai nenustebino, visi jie nori gyventi gerai ir kaineles turi uzsilauze kaip reikiant, galu gale po kokiu 10-15 paklausimu, pasivazinejimu per prekybos centrus vaizdelis pradejo rysketi. Atitinkamai, atsirinkus kelis potencialius tiekejus, dar daviau jiems pakonkuruoti. Labai nesiplesiu, tiesiog ikeliu 2014 08 men. rinkos tyrimo rezultatus:


Pasirinkimas oranzine spalva - Metalo prekyba. Siandien vaziuoju parsivezti stulpu. 2 pagalbiniai jau turi paruose duobe pamato betonavimui, jei spesim ir saulute labai nepleskins, galbut savaitgali pavyks pasidaryti klojinius ir netgi subetonuoti stulpus:




 Veliau, apsaugine zona, apsodinsim puselem, kad negadinti bendro vaizdo derinsimes prie kaimynu.
 
Na ir pabaigai siek tiek apie klaidas :)


Auksciau foto, iliustruojanti, kad nereikia sokti auksciau bambos :) Tiek plyteliu priklijaves igijau pasitikejimo ir pabandziau igyvendinti neigyvendinama projekta :)

Kaip veliau paaiskejo buvo padaryta daug klaidu. Bet kaip toj patarlej: Sekme prastas mokytojas - is jos nieko negalima ismokti!

1 klaida buvo, kad apskritai issirinkom sitas duso plyteles. 2 klaida buvo neteisingai pasirinktas islyginamasis sluoksnis; kadangi nubegimui reikejo suformuoti nuolydi ir tuo paciu issilyginti grindis, nes kaip veliau paaiskejo klijuojant sias plyteles, jos t.b. kaip stiklas, parsiveziau islyginamojo. Pasirodo jo irgi buna ivairaus, o man konsultantas ibruko pati grubiausia. Per nezinojima su juo ir padarem nuolydi. Aisku gavosi grubus ir net vietomis banguotas. Dar galvojau su klijais islyginsiu....

Na ir prasidejo :( Rezultatas auskciau. Valant tarpus pradejo net plyteles kraicioti. Dar bandysiu jas deti po viena, bet jei gausis blogai, galvoju tiesiog pastatyti pada ir nebesukti galvos.

Moralas toks, kad visgi, tam tikru momentu reikia sau pripazinti, jog ne visus darbus gali padaryti pats :)

11 komentarų:

  1. Ant tamsių plytelių kalkės gerai matysis :), o kokia čia mozaika grindims, keraminė? Geriau pabandyti dar kartą paklijuot plyteles, gal kitas parinkti, nedaug reikia tik 1m2. Jei plastikinis padas, tai jis turi labai pagal nišos matmenis atitikti, tuo labiau kiek suprantu, jei viskas tvarkingai tai sienų plytelės turėtų būti užleistos ant pado..
    Manęs irgi laukia iššūkis neužilgo - vonios kambarys, tame tarpe ir akmeninę mozaiką duše susiklijuot :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na siuliau zmonai, kad i apacia dedam sviesias, bet leidimo negavau :) Aha, seniuose pirkom keramine mozaika. Ji su popierium is apacios suklijuota, kiek supratau, kad tos mozaikos ant kliju padeti nepakanka, reikia ir spustelt, kad kliju gautu. Nes visos iskritusios plyteles svarut svaruteles, pasiliko tik popierius, matyt isbrinko nuo dregmes ir nebeleido plytelei prikibti. Del kitu klijavimo variantas neatmetamas, pagrindas dabar jau neblogas :) lygus :D juo labiau trapo dar irgi neturim nupjove...

      Panaikinti
  2. siaip kad nereiktu betonuoti pamato pardavineja bordiurus spec segmentinems tvoroms. Kitaip dar vadinamus surenkamos tvoros pamatai :) Pliusas kad nereikia betonuoti ir gaudyti atstumu. Bordiuru ilgis pagal segmento ilgi, yra ir skyles stulpams.
    Beja stulpai kokio bus storio. Esu mates ir ciupinejes is skardos, tai tokiu tikrai nepirksiu, nes gali ir nulinkti :)
    Ar muro stulpams yra kazkokie spec laikikliai segmentui pritvirtinti? Planuoju irgi keleta kolunu ismuryt tikriausiai is klinkerio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. neabejoju, kad tokiu pamatu yra: http://www.segmentine-tvora.eu/lt/surenkamas-tvoros-pamatas, bet ju kaineles zveriskos, praktiskai dar viena tvora. Betonavimas bent per pus pigiau kainuoti turetu. Zvyro dar like nuo grindu, griovi vyrukai uz 100Lt iskase, tai liks tik cemento nusipirkti uz kokius 200Lt ir siek tiek savo neikainojamos fizines jegos panaudoti panaudoti :D Na stulpai tikrai ne skardiniai, velnias ji ten zino, reiktu pamatuot stori, bet tikrai neskardiniai. O del laikikliu jei atvirai dar nesidomejau, bet cia tikrai turetu nebut bedos, galima ir susivirint

      Panaikinti
    2. taip, tie bordiurai kainuoja. Berods kiek domejausi 11m kainuotu ~3000lt su stulpais, segmentu 1.5cm 4mm. Kiek teko matyt isbetonuoti rankomis pamatai suskilineja, greiciau jie pradeda irti ir ne taip estetiskai atrodo. Tuomet reikia juos kazkaip pagrazinti, plytelemis apklijuot.
      Kalbu apie pamatus auksciau zemes lygio.
      As dar uzskaityciau skardinius segmentus http://www.metalinetvora.eu/uploads/1/1/2/6/11260862/5397375.jpg?302 :)

      Panaikinti
  3. Sveiki,

    o kokio gylio tvoros pamatas, nereikia tvorai 1,2 polių gręžti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. fasadiniam pamatui saziningai kasem 1.2m gyli per visa tvoros ilgi, 2 pagalbiniai x50Lt per diena iskase. toliau kai sklypa tversim, jau taip neapsisunkinsim, reikes tiesiog kiekvienam stulpui polius isgrezt ir pakaks.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o iš kur pirkote tvorą? aš galvoju prikti iš http://www.tvora.eu/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gi yra paciam post'e pazymeta. Is Metalo prekybos pirkau, pastarieji gerokai pigiau pasiule, aisku po derybu su padalinio vadovu ;)

      Panaikinti
  6. Aš pirkau tvorą iš čia . Buvo pateiktas platus pasirinkimas ir kol kas dar nesigailiu tuo ką turiu.

    AtsakytiPanaikinti