2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

1a. ir 2a. grindys

Jau gerokai senstelejusi info, bet geriau veliau, negu niekada :) Buvau ankciau minejes apie paruosiamuosius darbus 2a. betonavimui (CIA) . Viskas baigta. Grindys virsuje isbetonuotos.

Atvaziavo 3 vyruku brigada. Atsinese kazkoki aprata, nespejau pafotkinti, nusizymejo auskcius ir pirmyn i darba:






Tiesa, per visa perimetra, kaip kompensacine juosta naudojom laminato paklota. Na toks pusta poletilenas. Tiesiog betonuotojai toki rekomendavo.

 Lygiagreciai vyko paruosiamieji darbai 1a. Nors supylem nemazai vandens, bet del sventos ramybes grunta dar trombavom.


Sudejom 5+5 polistirola. Plevele. Surisom tinkliuka.



Prie santechnikos patys nelendam. Atvaziavo santechnikas, isvedziojo grindini ir arena paruosta.



Siandien t.y. 03/24 betonuoja 1a. grindis. Visoms komunikacijoms, tiek google diske, tiek popieriniame variante yra uzvestos atskiros papkes. Tam, kad po betonavimo darbu, nekiltu problemu, tarkim montuojant laiptus ir pan. Kad atsivertus nuotraukas, butu galima, tiesiog pasiziureti kur praeina elektra, signalizacija ar sildymas.  

Po velyku laukiam tinkuotojo. Tinkuosim senuoju budu. T.y. kalkiniu skiediniu. Buvo ivairiu svarstymu. Bet. Gipsinis variantas brangesnis. Vien del medziagu. Kita vertus kiek abejojom del to, kad kalbama, jog gipsinio tinko praktiskai nereikia glaistyti. Ale uztenka 1x. Kuo labai abejoju. Patikimu meistru taip pat niekas negalejo rekomenduoti. Su tinkavimo aparatais dazniausiai dirba jaunos brigados, daznai be patirties. Skuba. Galutinai uzdejo taska kaimynas, kuris patikino, kad po gipsinio tinko sienas vistiek teko 3x glaistyti. Nezinau, matyt jei butu aplinkniame rate geru rekomendaciju ir spaustu laikas, galbut pasirinkimas butu kitas, bet sikart apsistojome ties laiko patikrintu budu :)


18 komentarų:

  1. kokiais tarpais ir kokį vamzdelį naudojote ? kokie betonavimo įkainiai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tarpai jei gerai pamenu ~20cm. Vamzdis 18mm, Frankiche. Betonavo po 8Lt/m2 + medziagos.

      Panaikinti
  2. nu žinokit pas mus tikrai nereikia glaistyti gipsinio tinko, tik pašpakliuosiu kai kur kur menkos skylutės atsivėrė ir ruošiuosi dažyti neužilgo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sienas dazysit ar tapetuosit? Jei tapetuosit, galbut. Jei dazysit kaip ir sakai menkos skylutes atsivere, todel bent 2x gausi dar glaistyti. Grubiai skaiciavau, man ~5000Lt uz gipsini tinka reiktu vien palikti, tuo tarpu kalkinis kainuos ~1000Lt.

      Panaikinti
    2. jei po 18 Lt tinkuosit su medžiagom, tai vien glaistymui dar 10Lt minimum pridėkit + glaistymo medžiagos.
      sienos bus dažytos pas mus, jos lygios kaip stiklas, o atsiverusios mikroskopinės duobutės tesudaro 1-2m2 ploto visų sienų 300m2 kontekste, tad glaistyti viso ploto nereikės, tik praeiti atidžiai peržiūrėti ir kur reikia užlygint su glaistu, vieno kibirėlio 5l užteks visam namui :)
      ...be abejo, nelyginkim, gal pas jus provincijoje sunku rasti kokybiškai savo darbus atliekančių meistrų...

      Panaikinti
  3. kaip pirmo aukšto grindims tai pagailėjote šiltalo, tik 10cm, šildysit gruntą su vamzdeliais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemanau, kad sildysiu. Gruntas yra inertiskas. Laikantis siluma. Jei ir bus kazkoks nutekejimas, prie pastovaus sildymo gruntas isils ir nuostoliu nebebus. Galvoju taip. Nepagrisiu to jokiais skaiciavimais :) Sienos irgi tik 15cm apsiltintos, tai per jas taip iseina lauka irgi sildysiu?

      Panaikinti
    2. sienose nėra šildymo vamzdelių kurie tiesiogiai veiktų sieną, o grindyse viskas kitu principu, pirma turi įšilti betonas kol atiduoda šilumą į patalpas, jei gruntas pastoviai vėsins menkai apšiltintą jūsų betoną tai daugiau malkų tiesiog sudeginsit.

      Panaikinti
    3. na buvo galima dar 10cm papildomu det, bet nemanau, kad butu buves didelis skirtumas. Tebunie, imesim papildoma malku glebi :) Jei buciau taikes i pasyvu nama, geotermini sildyma ir pan, butu tureje viskas buti kitaip.

      Panaikinti
  4. Sveiki,

    už kiek sukirtot su tinkuotojais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar nesukirtom. Yra keletas variantu. Galvojam vis :) vienas variantas 12Lt/m2 be medziagu, bet zmogelis darbuojasi rankomis, be jokiu aparatu. Kas neramina, kad labai jau ilgai t.y. ~ menesi jis tinkuoja. Bet padaro gerai. Kitas variantas vyrukai daro su aparatu, su ju medziagomis 18Lt/m2. Jei atmesim medziagas, tai gaunasi ~14Lt/m2 uz darba. Bet ten darbas turetu vykti greiciau. Tiek vienu, tiek kitu atveju darbai prasidetu balandzio pabaigoje. Dar jei ivertinti, kad reikes laiko ~2-3 savaites dziuvimui, tai linkstu prie brangesnio, bet greitesnio pasirinkimo. Reikia judeti pirmyn :)

      Panaikinti
  5. Koki EPS polistirola i grindis dejai? Kiek su medziagom betonavimas? Nedarei pirminio betonavimo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmino nedariau. O kam? Dejom eps80. apie 5000lt abiem aukstam subego su viskuo.

      Panaikinti
    2. Pirminis tam, kad polistirolo graužikai nesuvalgytų :) buvo taip, kad man teko išardyti dalį grindų ir pastebėjau, kad grindyse tunelių tuneliai padaryti. Kiek pirmam aukštui santechnika (kuri dabar yra) kainavo? Kas dėjo grindinį šildymą ir nulinę kanalizaciją?

      Panaikinti
    3. Mhmm, grauzikai...jo maciau ka jie pridaro. Na tikekimes nesuvalgys :D nes ardyti jau butu sudetinga, oj kaip sudetinga...o jei sugraus, tai dideliai sildysim grunta. Galejai ir anksciau atsirasti su situo patarimu :) nuline santechnika ir vandentiekis su medziagom kastavo ~1500Lt. Daro Vitalijus toks. Beje kas cia per kaimynas toks smalsus?

      Panaikinti
  6. Pro pačio statybas važiuoju į savo statybas sode ;) Vitalijaus nr turiu. Betonavimui kiek matau Klaseta samdei? Matai panašiam etape esu nenoriu permokėt ;) nes jie visi kainas iš dangaus traukia

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jo dare klaseta, bet yra ir daugiau daranciu. Na ne visai is dangaus. Turi jie savo ikainius. Daugiau maziau visi panasius. Tik reikia su jais visais deretis, imanoma susitarti. Betonavimas be medziagu 8-10Lt/m2 vaiksto; santechnika vel, kiekvienam atvejui individualiai reikia ziureti.

      Panaikinti
    2. Na šiuo atveju aš ir rinksiuos klaseta, bent kol kas patikimiausi ir rimčiausi atrodo ta prasme ;) santechnika tai žinoma, kad ind. dalykas, bet viską galima paskaičiuot apytiksliai pagal plotą ;)

      Panaikinti