2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Ziema, ziema - lauk is kiemo

Ziema, ziema - lauk is kiemo!!!

Kaip noreciau, kad ji mane dabar isgirstu, nes cerpes vis dar ant zemes. Prabego 2 savaites nuo vainiko iskelimo, lygiai tiek trukom sudeti plevele ir lotus, jau buvom pasiruose si savaitgali kelti cerpes ant stogo ir se tau, motule gamta prisimine, kad gruodi buna ziema :) Rezultatas toks, kad turim apsnigta stoga. Na bet ranku nenuleidziam. Sinoptikai antroje savaites puseje zada atodreki, galbut duos dar savaitele mums pasibaigti :) tiesiogine ta zodzio prasme, belaukiant malones is dangaus, daromi ivairus paruosaimieji darbai t.y. kalamos vejalentes, lataku laikikliai, kabemis tvirtinamos gegnes prie murlotu, ant gegniu, pagal numatyta lubu auksti dedami skersiniai.

Siek tiek vaizdines medziagos:
Ten kur po apatinem vejalentem liko atviros angos jas pradejome siltinti polistirolu, tam, kad uzsidaryti visas skyles, nes ziema planuojame siltinti stoga. Langai jau gamyboj, iki svenciu pazadejo pagaminti, tai reikia maksimaliai uzsidaryti namuka, kad ir prie salciu butu galima pasidarbuoti. 





Taip pat angas apsisiltinom 5cm ekstrudiniu polistirolu, buvo dar galvojimu apie dalini langu isnesima i siltinamaji sluoksni, bet jo bus tik 15cm, tai nelabai kas ten ir gaunasi. Remo plotis 83mm, tai praktiskai nebeliktu vietos palangems. Montuosim i angas.  




Kaip auskciau ir pamineta, lyjant lietui ir krentant visam kam kitam is dangaus buvo padarytas dar vienas didelis darbas, sutvirtintos gegnes. Visus didziuosius kalimo darbus, bet kokiu atveju reikia pasibaigti dar pries pradedant  deti cerpes. Kalimo is apacios metu cerpes gali pradeti sokineti ir net duzti. Nekreipkit demesio i netvarka virtuveje :))



 









O kol kas einu deginti more ir varyti ziema is kiemo :D

5 komentarai:

  1. kokią plėvelę naudojot? panašu į euroventą, kaip atsiliepimai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip. Eurovent super berods vadinasi.trisluoksne 180g jei gerai pamenu. Is stogdengiu atsiliepimai labai geri, patogi dirbti,labai tvirta

    AtsakytiPanaikinti
  3. Langu kaip matau dar buvot nesudeje per salcius(?) nebijojot blokeliu permirkimo+susalimo= trupejimo ? ar cia mitas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mitas, jei stogas uzdetas nieko tiems blokeliams nenutiks, o jei stogas neuzdetas pasirupink, kad virsutinis blokelis butu su kuom nors uzdengtas ir per skyles nebegtu vanduo...daug svarbiau pasirupinti, kad perdangu plokstese neliktu vandens, jei nama paliksi stovet, prigreziok skyliu per visa plokstes ilgi, ertmese uzsilikes vanduo, gali suplesyti jas!

      Panaikinti