2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Stogo apsiltinimas...???

Sveiki,

Artėjant prie gegnių, reikia nuspręsti dėl genių tarpų t.y. kokio pločio vatą reikės dėti. Didžiausiais klausimas kaip ją teisingai pasirinkti??? Pagrindinis kriterijus pagal kurį renkuosi, tai kaina ir STR'e rekomenduojama luoksnio šiluminė varža m2K/W, kurios vertė gyvenamuosiuose pastatuose turi buti ne mažesnė nei 6,25. Asmeninė patirtis šioje vietoje =0, todėl bandau klausti patarimo??? Gal turit kitokios(gal net ir karčios) patirties šioje vietoje?

Skirtingų akmens vatos variantų 1m3 kainų palyginimai:

  
Linkstu link pigiausio varianto. Viso stogui turetu subegti apie 65m3 vatos. Planuojam deti 100+100+50mm vatos. ~250m2 siltinamo stogo. Garazui galvojam pataupyt ir stogo jame nesildyt.

Dar gundo su purskimu celiulioze, bet kazkaip nedrasu, teko girdeti ir neigiamu atsiliepimu, bet kol kas be jokiu konkreciu argumentu. Na dar nemaciau paskaiciavimu, gal po ju iskart atkris sis variantas...

Na iskart dekingas uz pastabas, jei kas nepatingesit....


7 komentarai:

  1. Dengiam kaip tik Rockwool vata lapukais po metrą. Dedan 10+10+5cm, dar iš apačios perdengsim skersai Isover 5cm, viso bus 30cm. Pasirinkom Rockwool dėl kainos. Dulka ji baisiai, jei dengti iš apačios nemažiau dulka ir Paroc. Gelbėja tik akiniai, respiratorius iš kart užsikemša ir dar blogiau, pradeda oro trūkt. Jei sumėtyti vatą ant perdangos iš viršaus tai jokio skirtumo šia prasme. Girdėjau kad Knauf dembliai nedulka, jie kitokios sudėties, bet kainos turbūt didesnės.
    Jei pats dengsit, neapsimoka kitų šiltinimo būdų ieškot, pigiau nerasit, bet jei už sudėjimo darbą dar reiktų mokėt, tada galima ir kitų būtų paieškot, pvz. rinkčiaus tada purškiamas putas PIR ar pan.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes paskutiniu metu labai galvą sukame kuom šiltinti.....sunki dilema, vata neitin vylioja dėl drėgmės įgeriamumo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dengsim patys, todel ko gero, kad inksiuos Rockwool'a, dengti visgi teks is apacios, per daug rizikos gauti lietaus arba sniego klojant is virsaus. Cerpes desim tik uz gero menesiuko. Del dregmes velgi nenoreciau sutikti. Juk stogas is principo, pati sausiausia vieta. Yra teigianciu ale igers dregmes statybu metu t.y. tinkuojant, betonuojant it t.t. bet uzdejai paprasta pvc plevele is apacios, kuri tuo paciu pasitarnaus kaip laikiklis ir ta dregmes problema 100 metu isspresta...O jei stoga ruosiates kiaura daryt, tai reiktu apie naujus stogdengius pagalvot :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kolega mielas, gal pasidalintum istorijom arba nuorodom i jas del purskimo celiulioze (ekovata). Kazkaip priimtiniausias variantas dabar atrodantis, tuo labiau, kad butu galima purksti palaida, gautusi besiulis siltinimas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kontakta jei idomu viena tik turiu: info@geravata.lt, daugiau nelabai domejausi:
    Jurgis Janulionis
    +370 698 07988
    +370 687 24595

    Del purskimo, jei i sena stoga, kuris jau sutvirtintas is apacios, tai galbut. Jei i nauja, tai kiek kebloka ir papildomu islaidu reikalaujantis variantas, nes reikia kaltis OSB plokstem arba lentom, kad kazkur subegtu ir susislegtu ta vata. Sitas variantas, mano akimis labiau tinkamas perdangu, galbut sienu siltinimui.

    Savo stogui pasirinkau Knauf insulation TP115 vata. Kodel nezinau :) Kaina jos kaip ir Rockwool'o, siluminis laidumas irgi toks pat. Ale kazkokia nauja technologija naudojama, galbut sitas uzkabino, naujove ale :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikas,
    padariau lentelę, pagal kurią galėsi pasimodeliuoti, jei vadovausiesi STR, kur reikalinga tik R =6.25, bet nekelia į komentarus išdarko bet kaip :)
    tada pabandysiu parašyti formules kur išsiskaičiuosi pats. R=d/λ (Varža = medžiagos stroris/šilumos laidumo kooficento) tad iš šios formulės d=R*λ, žinome reikalingą storį, tade nesunkiai išskaičiuosime 1m2 kaina (1m2= 1m3 kaina storio(d)) PVZ. Paroc extra kaina 100 lt/m3, šilumos laidumo kooficentas 0,036 , tai skaičiuojame d=6.25*0.036=0.225m; 1m2 kaina=100*0.225 =22,5 lt/m2;
    Rockmin Plus d=6.25*0.039=0.24375, 1m2 kaina=87*0.24375= 21,20;
    Knauf insulation d=6.25*0.037=0.23123 1m2 kaina =87*0.23123=20,11 lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai 1m3 kaian zinau. pakuotes kieki zinau, nesunkiai ten gali ir paprastesniu budu 1m2 issiskaiciuoti :) labai jau sudetingai prieini prie klausimo :) cia gal tik patogiau pagal turimus koef issiskaiciuoti kokio storio vata reikia deti prie norimos varzos reiksmes. O lentele nesunkiai gali ikelti naudodamas debesis: dropbox arba google disc, ten eina lengvai pasharinti duomenis ir juos padaryti prieinamus visiems...

      Panaikinti