2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Stogas

Nekantraujant ir laukiant sekmadienio, kai startuosim su gegnem, atvaziavo cerpes, riogso sau vidury pievos ir laukia kol bus sukeltos ausktyn ir nudazys namuko galva nuostabia molio spalva :)













Pilant zieda, stogo tvirtinimui iskart i betona buvo ilieti ankeriai, ant ju desis balkis i kuri veliau tvirtinsis gegnes. Siuo metu visi stogdengiai gegnes tvirtina kampuociais. Pastarieji su medvarzciais sukami i medi. Zinant is kur siais laikais vaziuoja visi gaminiai ir kiek abejojant ju kokybe, nusprendeme, o tiksliau tevukas rekomendavo stoga daryti laiko patikrinta technologija t.y. gegnes tvirtinant skobomis(kabemis):


Kokybiski medvarzciai ganetinai brangus, tuo tarpu kabiu pas metalistus planuojam gauti ~1-1.5Lt. Skaiciavom ~150vnt turetu uztekti. Su medvarsciais beda ta, kad jiems esant nekokybiskiems, padidejus apkrovai pradeda saudyti galvutes, ko pasekoje begant laikui gali nukenteti visos stogo konstrukcijos stiprumas. Del stogui tenkanciu apkrovu turbut niekas nesigincys: vejas, kuris pastaraisiais metais vis stipreja, slabdriba, sniegas, buna ziemu kai jo ne tiek ir mazai ant stogu nugula....



6 komentarai:

  1. Paskutineje foto lango kampas kazkaip nerimatai atrodo. Kalbat apie stogo konstrukcijos tvirtuma, o virs lango esanti sienele tuoj nugrius :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes stogą tvirtinome gegnių laikikliais ir sustiprintais kampais iš abiejų pusių (10,5x10,5 cm.) antrą kartą naudočiau tik kampus, vietoj medvarčių, išsigandę jų lūžinėjimo naudojome dantytus vinis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. As irig uz vinis senas geras budas. panaudojau gegninisu kampukus kuriuos sukaliau inkarinemis vinimis. Medvarsciams grieztas ne visoje stogo konstrukcijoje

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kampukus pas mus susuko 12mm varžtais, tada bus tikrai patikimai, tik kampukus rinktis geriau sustiprintus iš 3mm storio metalo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kampukus pas mus susuko 12mm varžtais, tada bus tikrai patikimai, tik kampukus rinktis geriau sustiprintus iš 3mm storio metalo.

    AtsakytiPanaikinti