2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Perdanga

Po paskutinio iraso prabego nemazai laiko. Nemazai nuveikta ir darbu. Ruosiantis perdangos uzdejimui, sumurytos pertvarines sienos. Jas pigumo delei, kaip ir garaza, murijom is valytu plytu. 1a. turesime atskira vonios patalpa ir nedideli WC po laiptais, taip pat nemaza tambura, kad jame patogiai galetum palikti rubus ar pereiti i garaza ar katiline, nekisant galvos i lauka:














Renkantis perdanga svarstytas ir medines perdangos variantas, pastarasis butu sutaupes ~1-1,5k Lt, bet viena savaitgali apsilankius pas pazistama, kuris gyvena mediniame name, sis variantas buvo atmestas, is principo. Traskejimas, braskejimas ir kiti pasaliniai garsai sklindantys is 2a. pasirode tikrai neverti tu sutaupytu pinigeliu...todel pasirinkta gelzbetonine perdanga:

Susikirtimo vietoje, viena perdanga teko siek tiek nupjauti

Siuo metu vyksta pasiruosimas monolitinei perdangos daliai, kuri bus daroma tam, kad namo viduryje isvengti nereikalingos kolonos ir perzemejimo. Klojinimas is girinkijos per vargus negalus gavome ~2m3 rastuku, is lentpjuves uzsisakem ~2m3 vieno pjuvio lentu, is baldu gamyklos dar vasara gal uz koki 100Lt buvom gave ~5m3 likutiniu OSB ploksciu, jas taip pat sekmingai panaudosim klojiniu pagrindui suformuoti. Pasiruosus klojinius su armatura(pastaroji pasirodo kainuos brangiau nei pats betonas :( ), planuojam uzsakineti "kriause" su siurbliu ir uzpilinesim likusia ~60m2 dali. Taip pat dalis monolitines perdangos issiples uz sienu krastu, kur tam ismurytos kolonos.  















Na ir dar kelios foto apie klojiniu konstravima. Keliu dienu begyje jie bus baigti ir savaitgali laukia didelis darbelis suristi armatura:














Sekancioje nuotraukoje matyti 1a tualeto nuotrauka ir laiptu anga. Palikta "nupjauta" siena, tam, kad nepaslepti laiptu grozio ir butu matyti i 2a. kylantis tureklai. Po monolitines perdangos uzliejimo dar teks siek tiek pavargti pjaunant gelzbetonine perdanga, nes neisitenkam su angos plociu...



6 komentarai:

  1. Ar namą statote su konstruktyvu ar "iš akies"? Man atrodo, kad būtų geriau buvę surišti betonu abiejų angų sąramas prieš dedant sunkius perdangos blokus (2-oje nuotraukoje). Apskritai mūrą pataria surišti betoniniu žiedu, kad nepradėtų namo skėsti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nama statom is akies :) Turim viena gera aki, su ilgamete statybininko patirtimi, tai pasitikim. 1a. buvo pamurytas is silikatiniu blokeliu, tai jiems ziedas nera reikalingas, nes pastarieji laisvai gali laikyti perdangu svorius. Betoniniu ziedu surisim mansardos mura. To pilnai turetu pakakti, kad sienos nepradetu skestis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ar risot perdangos plokstes tarpusavyje ? galus muryjai ? ar kisot kazka i perdangos skyles ? ar blokelius armavot po langais ar apskritai niekur nearmavot? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. perdangu tarpusavyje nerisom, 2a. ziedas ta kuo puikiausiai padaro. Galus uzkisom su polistirolu, jei ta turi omenyje, pacias perdangas sodinom ant betono skiedinio. blokeliu apskritai niekur nearmavom. silikatui to daryti nereikia, nebent statai 5a nama :)

      Panaikinti
    2. mes irgi nearmavom, tik va pamciau viena skilusi blokeli tai suneramino, nes blokeliu gamintojai kaip ir rekomenduoja armuot.
      kiek daug (cm) kisot polistirolo i skyles? del galu muryjimo: turejau omenyje kai plokste baigiasi, ten kur skyles, kad su ziedu lygiai butu ar muryjot ar tilpo blokelis/ pripjautas blokelis, pvz kaip sito posto ketvirtoje nuotraukoje, virs saramos plokstes galuose kaip sulyginot ta vieta?

      Panaikinti
  4. Kad blokelis pas mus ivairiai galuose, vienur iskart ant plokstes ejo, kitur tilpo uz galo, jei atmintis neapgauna. Nebepamenu kaip ten buvo is tikro :) 1a. ziedo nedarem, i skyles berods nuo 15cm lapu likucius grudom. del skilimo parodykit kokiam statybininkui, bet del vieno trukusio nieko ten blogo manau nenutiks, va jei siena skilti pradetu visa...

    AtsakytiPanaikinti