2013 m. spalio 11 d., penktadienis

Kaminas

Renkantis kamina ilgu svarstymu nebuvo, na gal siek tiek. Kaminas su indeklu buvo atmestas iskart. Geram plienui paprastai duodama duodam 10 metų garantija, o eksplotacinis laikotarpis max skaiciuojamas,
priklausomai nuo kokybės 7 iki 15 metų ir tai išskyrus suodžių gaisro atvejį!!! Užsiliepsnojus suodžiams dūmtraukyje garantija nebegalioja. Plienas prie tokių auštų temperatūtų praranda savo savybes būti atsparus rūgštiniam ir šarminiam kondensatui. O kuo toliau, tuo labiau visi katilai eina link didesnio energetinio naudingumo, kas sąlygoja šaltesnį dūmą, kondensatus ir suodžių gaisrus.

Apsistota ties 200mm Schiedel'iu.

Vienintelis galvos skausmas buvo del zidinio kamino. T.y. 1) ar jungti zidini i ta pati Schiedel'i, 2) ar statyti zidiniui atskira kamina.

Katilas pas mane stoves paprastu paprasciausias spizinis kieto kuro Viadrus'as, jis ne duju generacinis, todel i kamina atiduoda pakankamai karsta duma, manau, kad suodziu problema atkrenta, jei klystu pataisykit. Antra vertus zidini kurensi ne kasdien;  Pagal priešgaisrinės saugos reikalavimus, į vieną dūmtraukį galima jungti du skirtingus prietaisus, kai: jie yra viename aukšte, vieno šeimininko, vienos kuro rūšies, vienu metu naudojant vieną prietaisą, prijungiant juos min 60 cm atstumo vienas nuo kito. Mano atveju 1) variantas kaip ir butu tikes, bet kazkodel intuicija man neleidzia taip daryti, nes labai jau skirtingi temperaturiniai peciaus ir zidinio darbo rezimai. Ir neaisku kaip elgtusi kaminas, jei sugalvosi vienu metu uzkurti abu...o gal kazkas turit patirties???

Galutiniam sprendimui pasikvietem zidiniu meistriuka, kuris statys zidini(ne kapsulini, namie tai bus grozio elementas, jokio praktiskumo, tiesiog GROZIS :) ). Tai va, buvo prieita isvados, kad zidinio kaminas bus atskiras, is baltu plytu, tik is zidinio iseinanti anga ir ~2m i virsu bus pamuryta is keraminiu plytu;

Buvo laisvo laiko ruosiant klojinius perdangoms, stai rezultatas:













Tiesa, pamirsau dar pamineti, kad lygiagreciai zidinio kaminui murijama ir namo ventiliacinis kaminas.

4 komentarai:

  1. http://iknamai.blogspot.com/2013 m. spalio 24 d. 07:53

    ar planuojate židinio kaminui įdėklą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, zidiniui ideklo nedesim, nera reikalo, jei zidiniu butu planuojama dalinai sildyti, galbut ir svarstyciau, bet pas mus zidinys tik grozio detale, tai ideklas nera butinas. Is praktikos, pas tevuka jau ~12 metu stovi toks pat zidinio kaminas be ideklo, jokiu problemu ir juo labiau smarves.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kodel ventiliacijos kanalus murijote is plytu? nebutu pigiau pirktiniai, kad ir is Schiedel?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano atveju pigiau nebutu buve, nes muro darbai man nekainavo. O jei atvirai net neskaiciavom pirktinio varianto, nes pertvarinem sienom pirkom valytas plytas 0.3Lt/vnt, tai tuo paciu emem zidinio kaminui bei ventiliacinem angom. Na galim pabandyti suskaiciuoti dabar. Isoriniai 2 kanalu blokelio matmenys 32x24cm, kamino aukstis 7m/0,32m=21.8vnt apvalinam iki 22vnt*20Lt(google rodo kazkur tiek jis gali kainuoti) = 440Lt. Visam plytiniam kaminui t.y. zidinio kaminui + 2 kanalu ventiliacija, sumurijom ~700vnt plytu *0.3Lt = 210Lt. Paprasta matematika, kiek daugiau nei dvigubai pigesnis plytinis variantas. Aisku vertinant muro darba, svarstykles galbut persisvertu i kita puse, bet cia jau jus man pasakykit.

    AtsakytiPanaikinti