2014 m. rugsėjo 12 d., penktadienis

Pinigai, pinigai, pinigai...:) 1m2 = ~1015Lt

Artejant link finiso tiesiosios arba taip sakant baigiant pradeti :) paskaiciuokim broliai kurmiai:


P.S. Cia taip atrodo langai :)

Trumpai tariant, planuojant uz gero menesiuko isikelti, is principo jau galint name gyventi(aisku kas nebijo dulkiu ir siek tiek laikinos betvarkes) namuko 1m2 kaina lygi = ~1015Lt. 

Taigi, net ir didziausiems statybas pradedantiems optimistams(koks beje pradzioj buvau ir as) siulau ir primygtinai rekomenduoju skaiciuoti, kad pats pigiausias jusu namuko imanomas variantas ~1000-1200Lt/m2 kainuos. Galima spasutis iki negalejimo, bet, deja, viskas kainuoja...Turejau, eigoje galimybiu dar pigintis, atitinkamai nuo pat pradzios renkantis paprastesni projekta, veliau pigesne stogo danga, langus ir kt. galbut i kokius 900Lt/m2 butu buve imanoma sioje stadijoje ir sutilpti...o, bet, taciau, shkias turim ka turim...    

Anskciau jau buvau rases apie islaidu pasiskirstyma: CIA, netruko praeiti nei pusmetis ir situacija kiek pasikoregavo, kad butu lengviau daryti izvalgas, megstu grafikus...


Kaip matytu is auskciau pateiktu duomenu, kol kas vis dar pirmauja namo isore arba dezute ir viskas kas su tuo susije, t.y. ~55% visu susijusiu islaidu. 
Sparciai vejames su vidaus darbais, pastarieji dar gerokai augs(cia dideliu gabumu isleisti daug nereikia) , na bet jau nebe siais meteliais...taigi ~32% visu islaidu siai dienai subyreje i vidu, kas tas vidus, padetalizuosiu veliau.

Namuka didziaja dalimi statome savo jegomis, ta puikiai atspindi stulpai zemiau, deja, bet samatos skaiciavimuose, norejau, kad stulpui Darbas tektu dar mazesne suma, bet gali noreti daug, visko pats vistiek nepadarysi:


Atitinkamai % visos sumos: 

81% - medziagos
15% - Darbas
4% - technikos nuoma

Zemiau grafikelis su islaidomis pagal namo dalis:


Ka siai dienai svarstyciau ir galbut daryciau kitaip ir mano manymu, tai galbut padetu siek tiek sutaupyti:
1) Galbut rinkciausi gipsini tinkavima, nes glaistymas ganetinai brangus etapas, kurio, deja, bet nedrisciau daryti pats. Tuo tarpu gerai nutinkavus su gipsiniu tinku, glaistymo kaip ir galima bandyti isvengti...??
2) Atsisakyciau biologiniu nuoteku, brangus malonumas, belaukiant nuoteku trasos is vandentiekio. Juo labiau, kad projekto salygose yra irasyta, kad reikes jungtis prie tinklu. Isileidus keleta ziedu ar kokia didesne talpa manau, kad butu buve galima ~4-5k Lt sutaupyt.
3) Dar ant klasutuko tebera akumuliacines talpos pasirinkimo variantas. Si ziema parodys ar vertejo papildomai investuoti ~5k Lt i si daikta; O gal geriau juos reikejo skirti granuliniam peciui...ziuresim

Na ir pabaigai dar vienas grafikelis kiek padetalizuojantis ankstesne diagrama t.y. namo dalies islaidu pasiskirstymas i isores, vidaus irengima ir bendras islaidas(ju samatoje NEGALIMA pamirsti), tokias kaip sklypas, tvora, grezinys ir kt...   



Reziumuojant, labai tikiuosi, kad pilnai isirengus ir susitvarkius gerbuvi, visos islaidos nevirsys ~1300-1400Lt/m2; Palinkekit man sekmes :D

P.S. Sklypukyje turim jau ir pirmuosius augaliukus, pasodinom 73 tujas, tikekimes didzioji dalis sekmingai prigis:



11 komentarų:

  1. Islaidos patenkancios į namo vidu ateityje turetu pakilti i pirma vieta.
    Man sunkiai suvokiama kaip pvz Vilniuje už dezute be vidines apdailos zmones moka 350KLt. Kiekvienas skaicuoja taupo savaip :)
    Biovalymu tikrai neatsisakyciau statant antra nama. Tiek 5 KLt per visa namo samata yra nejauciami. Plius leidžiami šūdai į išgrebimo duobę vis tiek patenka i gruntinius vandenis. Paskui ta vandeni geri... Plius dar dvokas jauciamas.
    Akumuliacine mano manymu nereikalinga darant grindini sildyma per du aukstus. Galbut iseitu sutaupyti antrame aukste isvedziojus vamzdelius grindyse, pastacius kolektorius.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na matai, buna buoziu, kurie nenori savo geru rupintys patys, o nori, kad kazkas uz juos viska padarytu. As pateisinu zmones, kurie leidzia savo pinigus, bet tikrai, taip pat nesuprantu, kaip gali tokius pinigus moketi is banku paskolas imantys begalviai(tinkamesnio zodzio nerandu)...po to visi kalti, tik ne as pats...na isgrebimo duobe galima ir uzdara padaryt, o su dvoku sunkiau, galima maitint bakterijomis, bet vel islaidos...Grindinis pas mane tik 1a., 2a. bus zemu temperaturu radiatoriai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už pasidalinimus. Tikrai labai pigiai gaunas (sveikatos sąskaita ;)
    Prašymas rašyt lietuviŠkai. Gal sugaiši minutę ilgiau, bet gi šimtai žmonių tekstą skaitys - jiems nereikės šifruoti ką parašei ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pc klaviatura be siu raidziu, tai tiesiog tingiu jas gaudyt. del sveikatos, ponaiti Ignai, klystate, atvirksciai, savo rankomis kazka nauja padarius, jos padvigubeja. Jausmas to vertas - pabandyk!

      Panaikinti
    2. Iš dalies tik... pabandykit viską viską savom rankom pasidaryt. Taip, jėgų daugiau turėsit, bet įtampa ir nervai atima savo dalį sveikatos tikrai :)

      Panaikinti
    3. Nauja klaviatūra kainuoja 20lt, užrašyt raides ant dabartinės - minutė darbo, o verslo reputacijos pagadinama žymiai daugiau ;)
      Juk namus patys statosi ir blog'us rašo paprastai ne darbininkai juodadarbiai, o šio to gyvenime pasiekę žmonės ;) Tad bendraujant elektroniškai rašyti be klaidų tiesiog būtina mokėti.
      Galų gale - juk tai rašoma kitiems. O kodėl nepadarius kad kitiems būtų lengviau skaityti?
      Ok, labai atsiprašau, kad lendu ne į savo daržą ;)
      Bet tai tiesiog įprotis. mano klaviatūra dabar irgi be raidyčių, bet aš jau mintinai žinau kur jos yra ir rašyt šveplai man užtrunka net ilgiau nei rašyt normaliai.

      Panaikinti
    4. na kaip cia pasakius del tos verslo reputacijos, kinietis nelabai suprastu, jei lietuviskom raidem jam pradeciau rasyt :D O kodėl juodadarbis darbininkas šiais laikais negali namo pasistatyti? Atvirkščiai jo galimybės netgi didesnės. Paprastai, kaip tu sakai, juodadarbių poreikiai būna mažesni, samdyti jiems nieko nereikia, nes moka viską patys, dar gal kokį ir turtelį būna užgyvenę :)
      nesudĖtingas, tas raŠymas su LietuviŠkom raidĖm, bandysim ateiČiai pasitaisyti, jei visgi tam tikrai auditorijos daliai tai sukelia nepatogumŲ.

      Panaikinti
    5. įsiterpsiu :)...tiesiog gražiau tekstas atrodo su LT raidėm :) maloniau skaityt. Jei iš planšetės komentarus rašau tai irgi be LT raidžių, nes klaviatūra joje turi tik anglų k. O šiaip tai visur stengiamės lietuviškai, juk nieko sudėtingo :) gerbkime lietuvišką žodį kaip sakoma :))

      Panaikinti
    6. prisiimu įsipareigojimą pasitaisyti :)

      Panaikinti
  4. Čia kaina įskaitant ir sklypo kainą?

    AtsakytiPanaikinti