2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

Krosnelės nišos "atkosų" apdirbimas

Niekaip neapsisprendžiu kaip apdirbinėti  krosnelės nišos "atkosus". Rezultatas va toks:


Kalbėjome su vienu piliečiu ir kažlaip buvo iškelta hipotezė, kad atkosus įrėminus su medžiu, pastarasis nuo karščio gali pradėti svilti. Kažkaip net suabejojau. Jei ~10kw krosnelė sugeba apšildyti ~80-90m2 plotą, tai ji tikrai turėtų ganėtinai stipriai įkaisti. Kita vertus, juk pirtyse akmenys taip pat dažniausiai įrėminami medžiu ir nieko blogo. Nors esant tiesioginiam sąlyčiui yra tekę bėgti iš pirties ir vėdinti ją nuo dūmų...Tuo tarpu, mano atveju, krosnelė stovės kiek atitraukta, sąlyčio tikrai nebus...Linkstu surizikuot ir rėminti ąžuolinėmis lentomis, krosnelę gal net kiek atitraukiant i kambarį su 45 laipsnių alkunės pagalba..

Gal praktikai patars, kaip ten su tuo karščiu?

 

7 komentarai:

  1. aš gal ne kai praktikas, o iš dizaino pusės pakomentuosiu - o tiesiog gražiai privesti ir užtinkuoti kampus tuo pačiu baltu kaip siena tinku - nesigautų? Nes man rodos medis šiuo atveju labai grubiai atrodys - sienos baltos (gal kiek gelsvos), t.y. lengva ir šviesu; akmuo nišoje irgi lengvas, šviesus. Kaip suprantu krosnele bus matyt tamsi, juoda ar pan - tai ji ir turėtų būti vienintelis akcentas. Įrioglinsite medį - prarasite estetiškai gan daug :( trupti taip kaimiškai man rodos atrodytų...tie visi įrėminimai, apvedimai ir t.t...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, grąžiai aptinkuoti jau nebeis, gautusi toks baisiai nelygus perėjimas. Ko gero, kad apsistosim ties medziu, bet nebutinai naturalios spalvos jis turi buti. Plintusai bus pusiniai, platus, balti, tai svarstytinas ir ta ireminima pratesti su plintusais ir turetu gautis, baltas grazus ireminimas. na kol kas tik pamastymai, siemet vistiek krosneles statyti nebeplanuojam...

      Panaikinti
  2. Na jau minėjau prieš tai jums, kaip galima buvo padaryt ir apmūryt ir akmenį aptaisyt. O su medžiu tai nežaiskit, krosnelės kaminas iki 700 laipsnių gali įkaisti, medis negali prie kamino liestis jokiu būdu. Net ir nuo mūryto kamino iki medinių konstrukcijų yra spec. reikalavimai, kur paaiškinta kiek cm turi būti atitrauktos medinės dalys nuo kamino.

    AtsakytiPanaikinti
  3. turbūt ne taip supratau, pagalvojau kad kamina aptaisysit medžiu, na, reik žiūrėt koks atstumas nuo medžio krašto iki krosnelės, jei per arti stovės bus rizika kad pradės svilti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na jau kamina su medziu :) reiks bandyt str'a paskaitinet, ten turetu buti tie rekomenduojami atstumai

      Panaikinti
  4. Rizikinga aptaisyt medžiu ir iš estetinės pusės. Gali netyčia atrodyti kaip durys į nebaigtą įrenginėti patalpą, jei suprantat apie ką aš :)

    O jeigu truputį išsiplėsti į kraštus? Madaug: http://i.imgur.com/9HGJuZ2.jpg

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na nzn, nzn, kazkaip labai griozdiskai gaunasi, jei plesti i sonus, tai tokiu atveju lyg ir prasytusi kelti tuos akmenis siena aukstyn...velnias ji zino, ziema pries akis, bus laiko pagalvoti :)

      Panaikinti