2014 m. liepos 17 d., ketvirtadienis

Atostogu darbai/plyteliu klijavimas

na ir dar viena rimtesniu atostogu avantiuru, kuriai visgi ryzausi ir padariau. Praktiskai 2/3 1a. plyteliu grindu issiklijavau pats. Iki pradedamas si darbuka labai abejojau, gasdino didelis klijuojamas plotas, bet pasirodo nieko sunkaus, svarbiausia gerai pradeti, toliau viskas einasi savaime. Si darba patikejau tevukui:


Na ir ka, pradzia padaryta. Vaziuojam tolyn. Pradziai, kadangi sioje srityje buvau savamokslis(tevukas tiesa sakant irgi nera labai patyres plytelscikas), pradejau klijuoti su tokiomis sukomis:


Jomis buvau issiklijaves ir katiline, ir koridoriu, ir vonia, tai nelabai ir galvojau, kad kazka reiktu keisti, o pasirodo smarkiai klydau. Viena diena, visai netycia, pas tevuka garaze aptikau toki stebukla:

Net pats negalejau patiketi, kaip toks paprastas daiktas gali palengvinti gyvenima. Vienas malonumas ja klijus tepti ir darbas einasi zymiai greiciau. Didelis plotas pasidengia graziai ir tolygiai, tuo tarpu su ana glaistykle zaidimas vyksta po viena plytele.

Beklijuojant pradejo lysti betonuotoju darbo brokas, vidurys isbetonuotas lygiai, tuo tarpu pakrasciuose nemazai duobiu, aisku nepaklausiau anksciau gautu patarimu, buvo galima is anksto isgaudyti sias duobes su islyginamuoju sluoksniu, todel teko vargti jas lyginant su klijais, kas ateme labai daug laiko:


Kadangi prasidejo tikra vasara, neatsispyrem ir tam tikrom musu krastu pagundom, todel viena sekmadienio popiete buvo paaukota poilsiui :)


Ir vel darbuojames, na gal jau nebesidarbuojam, o dziaugiames rezultatu:


Tarpukus naudojau pacius imanomus maziausius t.y.1,5mm, gailejausi, kad iskart ju nedejau tiek koridoriuj, tiek tulike, labai neblogas rezultatas su jais iseina.

Zmona, per kokias pora dieneliu uzglaiste visus tarpus. Ceresit glaista papirkom per senuku 30% akcijas. Dar pritrukom kokiu 5m2 plyteliu, tai yra baigiamuju darbu geram savaitgaliui, pats sunkiausias darbas - uzbaigti :( visokiu pjaustymu ir t.t.

Beje, plyteles pjaustem su flex'u, deimantiniu disku. Bandziau su aparatu, bet jis pjauna tik tiesiai, arba as nemoku juo naudotis :) tai kai reikejo plyteles privedineti prie sienos, meciau as ta aparata i sona ir pjoviau su diskeliu, daug greitesnis darbas...

Dar viena svarbi vieta, tai gulsciukas. Pradziai neziurejau i akute, o ziurejau, kad jis nevaiskciotu tiek skersai, tiek isilgai padejus ant kokiu 3-4 plyteli, kai po keliu eiliu pamaciau, kad pradedu vis daugiau tepti kliju islyginamajam sluoksniui, pasirodo viena gala prisitraukiu, o kito galo neissilyginu, jis lieka auskciau, sekancios plyteles krasta jau pritraukineju prie to ausktesnio ir taip po truputi pradejau vaziuot aukstyn. Parodziau tevukui ir iskart gavau velniu, kad neziuriu i gulsciuko aki. Teko pradet ja naudot :) Situacija pasitaise.



5 komentarai:

  1. Plytkos gerai, ale aš vis dažniau žiūriu į linoleumą, dabar jo visokiausio yra, kažkaip jaukesnė danga. Parduotuvėse mačiau netgi kvadratais klijuojama, reikės pasidomėt tuom daugiau :)
    Nuo pačių plytelių priklauso kokius kryžiukus naudosim. Jei plytka lygi, tai ploniausi kryžiukai atrodys gerai, bet jeigu ji nelygi, t.y. nevienodas dydis, tai maži tarpukai išryškins tai ir vaizdelis bus nekoks.
    Jei reik pjaut kampu, tai trumpesnis pjūvis daromas bulgarke ar diskiniu plytkariezu, o ilgesnis su mechaninėm staklėm. Gerai jei po ranka yra vandeniu aušinamos staklytės, jos nebrangios, apie 300lt, bet plytkas dedant visame name labai palengvina darbą. Su jom labai gerai 45 laipsnių kampu plytelės pakraščius pjaut, tada nereikia kampuko dėt, galima gražiai suleist plyteles.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marmaleuma mums viena pazistama siule. Ale ekologiska kazkokia linoleumo atmaina. Bet paskaitinejau as apie ji, labai jau visko bijo jis...linoleumo kazkaip net nesvarstem, nes man jis kazkaip asocijuojasi su chemija ir sovietmieciu :) Nors pasidomejus gal ir pasikeistu nuomone. Geru geriausia yra medzio masyvas, bet reikia aukoti tada grindini, o siuolaikines partketlentes ar trisluoksnes lentos labai jau skystos, geriau tada tebunie plyteles...

      Panaikinti
    2. pavasari ir rudeni visoka bus ant plyteliu vaiksioti nebent sildyma laikysi ijungta :). Uz tai ziema pats malonumas basomis. Ir vasara esant tokiomis temperaturomis plyteles isyla.

      Panaikinti
  2. Padėtų apsispręsti kitiems, planuojantiems kloti plyteles savo rankomis: kiek laiko užtruko visas procesas? Tarkim, suminis valandų skaičius ir per tą laiką suklijuotas plotas ? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1) nebeskaiciuok kiek truks
      2) daugiau pasitikejimo

      o suskaiciuot sunkoka,bet tai kas matosi nuotraukoj buvo padaryta per nepilna atostogu savaite, i tarpus iterpiant ivairiu kitu darbu. aisku dar yra ivairiu baigiamuju akcentu, neamazai pjaustymo, dar uzims kokius 3-4 vakarus...

      Panaikinti