2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Tinkas

Na ka. Saunioji tinkuotoju brigada baige savo pasirodyma. 400m2 sienu. nepilna savaite darbo ir namukas istinkuotas. Darbu esu 100% patenkintas. Sienos grazios ir lygios. Kampai padaryti irgi neblogai. Na yra keletas paplaukiojimu, bet cia mazyte smulkmena, bendras vaizdelis super. Vyrai atejo i tvarkinga nama ir ji paliko dar tvarkingesni, kas tikrai nustebino, nes darbo procesas labai jau murzinas :)

Tinkuota kalkiniu tinku, su aparatu. Tai viena is priezasciu kodel pasirinkau buten siuos tinkuotojus. Buvau surades dar viena tinkuotoja, bet pastarasis butu trukes apie 1-1.5men., cia viskas padaryta per savaitele. Kalkinis pasirinktas visu pirma del kainos. Tinkuojant gipsiniu islaidos buti isaugusios bent 30-40%.  Kita vertus, kaip jau minejau kiek ankstesniuose postuose abejojom del to, kad kalbama, jog gipsinio tinko praktiskai nereikia glaistyti. Ale uztenka 1x. Patikimu meistru taip pat niekas negalejo rekomenduoti. Su tinkavimo aparatais dazniausiai dirba jaunos brigados, daznai be patirties. Skuba. Galutinai uzdejo taska kaimynas, kuris patikino, kad po gipsinio tinko sienas vistiek teko 3x glaistyti. Taip pat gipsinis tinkas labai tankus, sienos praktiskai nebekvepuoja. Be to kalkinis daug tvirtesnis.

Taigi rezultatas su darbo procesu:

Vyksta skeidinio maisymas. Kazkuria diena maisytojas apsirgo, tai visa brigada nutrauke darbus, pasirodo, tai labai atsakinga vieta ir reikia tiksliai zinoti kiek ir ko ideti, kad tinkas gerai kibtu prie sienos ir butu lengva uztrinti



Tinkas slangomis paduodamas i nama ir purskiamas ant sienu. Kai uzdedamas pakankamas sluoksnis, tinkas uztrinamas:

Na ir rezultatas matosi cia:



Keleta dieneliu luktelsim kol tinkas pradzius, laikas dabar tam labai tinkamas ir pradesiu i stoga kisti vata. Garaza jau apsisiltinau ir apsikaliau su plevele, buvo gera treniruote, pries nama:


Kol tinkas dziuna, senukuose nebloga akcijele pasitaike, kad nesedet be darbo, nusipirkau 11m2 akmens mases plyteliu. Treniruosiuos su plyteliu klijavimu, neteko dar niekad to daryti :) Katilines grindys manau bus puiki vieta startui.


Na nuveikta dar keletas darbeliu prie fasado. Susikaliau dali pakalimu, apejau visas namo vejalentes su teptuku. Vejalentes, kurios yra po krastinemis cerpemis nusprendeme iskardinti, kad begant laikui nereiketu prie ju vargti ir perdazineti ar net ju keisti. Zodziu pradeda jau po truputi rysketi namuko bruozai :)))


15 komentarų:

  1. mes kol kas irgi labiau linkstame prie senovinio kalkinio tinko :)

    kiek už kv.m. gavosi su darbais ir medžaigomis, mums siūlosi po 18 lt.

    Gal kontaktais tinkuotoju pasidalinsite?

    AtsakytiPanaikinti
  2. su medziagomis ir darbu butent tiek ir mokejau - 18Lt/m2. Tinkuotojas Aivaras - +37063044273

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. velnias ji zino koks tas storis, jei atvirai net nesidomejau. bus turbut 1-1.5cm. Idomumo delei reiktu pamatuot vakare. Parasysiu.

      Panaikinti
    2. Pamatavau, tai skirtingai nuo sienos visur tinkas ~1,5-2cm.

      Panaikinti
  4. siaip i stoga vatos nededa kol slapi darbai nebaigiami, tam kad vata nepritrauktu dregmes. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viskas, slapi darbai baigti, tinkas buvo paskutinis slapias darbas. Esu palikes pravirus langus, tinkas jau baltuoja, tai rodo, kad dregme iseina lauk. Antra vertus, net jei ir atsirastu sioks toks dregmes kiekis, difuzine stogo plevele ja sekmingai isleistu lauk.

      Panaikinti
    2. O jei turejai priekaistu del garazo :) tai vata, kaip matei aptraukta su plevele, protingai jei issireiskus garo kondensacine :D nieko blogo nematau, jei siek tiek ir papuole ten dregmes, jau kelinta savaite saulute sviecia tiesiai i stoga, ten sausa kaip sacharoj :)

      Panaikinti
  5. Greitai judat su darbais. Koks lubų aukštis bus bendroje erdvėje? Kažkaip labai arti prie lubų durų angos pasirodė, suspausta, bet gal tik taip atrodo..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su lubom istorija tokia :) Turejau silibloko blokeliu biski pigiau papirkes, tai kai jie pasibaige, reikejo apsispresti ar dapirkineti. Pamatavom auksti, ziurim 2,5m bus, nusprendem nebekelti aukstyn. Kaip dabar aiskeja pamirsom isivertinti betona ir lubas :(. Tai realiai lubos gausis kiek paspaustos, turetu buti ~2,45m. Antra vertus kam tas aukstis, bus maziau turio sildyti. Nesam ausktaugiai, galvom i lubas nesiremsim :D

      Panaikinti
  6. kaip suprantu tinkavo jau išbetonavus grindis. Apdailininkai sako, kad reiktų saugoti betono grindis nuo kalkinio tinko, nes likusios kalkių dulkės betone po to atstumia plytelių / parketo klijus... ar kaip nors saugojot savo grindis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nea, nesaugojom. Na manau, kad bedos neturetu buti. Nugruntuosim pagrinda ir viskas turetu buti gerai. O ar tiesos apdailininku zodziuose yra bus galima suzinot tik ilgalaikej perspektyvoj :)

      Panaikinti
  7. gera kaina, ar čia su kampų dėjimu ir apdaila apie langus? gal bandėte jau glaistyti, kiek grubiai kartu gali prireikti, kad būtų galima dažyti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. su kampu dejimu, bet be atkosu, be rozeciu, juos padare glaistytojai. 1a. jau isglaistem, sumesiu greitu laiku vaizdines medziagos. Glaistyti gavosi 3x. 2 sluoksniai sheetrock'o ir uzbaigimui igis'o mikrosferos.

      Panaikinti