2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Paradines durys

Prabego nemazai laiko. Nebuvo jokios rasliavos. Nutiko nemazai. Bet vienas svarbiausiu pasikeitimu, kad pagaliau nuplesem plokstes nuo pagrindinio iejimo ir pasipuosem naujom durim. Uz jas aciu auksiniu ranku meistrui - uosviui.

O vaizdelis cia:



Vaizdelis aisku dar negalutinis. Dar reikia pabaigti apeiti su polistirolu. Susides apvadai, virsuje dar numatyta siokia tokia karuna. Duris dar siek tiek galvojam tamsinti, nes perkant dazus, pastarieji pasirode kiek tamsesni, nei juos uztepus. Taip pat buvo siokiu tokiu nesklandumu ir staigiu posukiu renkantis spynas.

Galvojau bus paprasta, issirinkau:

pagrindine spyna - ASA565: http://www.e-senukai.lt//ileidziamoji-spyna-assa-565-50_2.html

papildoma rusiska: ZV8-8U/15: http://www.e-senukai.lt/statyba-remontas/oxid-16/spynos-ir-ju-dalys/ileistines-spynos/papildomos-ileistines-spynos/ileidziamoji-spyna-zv8-8u15sonk-002s-5r-79628600-viza_2.html

Rankenu ir apyrakciu nepirkom, nes chromuotos prie siu duru nelabai ziuresis. Pradejom ieskoti, pasirodo ne toks jau paprastas darbas ir dar mazesnis pasirinkimas. Vienoj vietoj patare, kad pasidometumem kalvio darbu. Ogi cia ir prasidejo idomybes.

Pasukau vienam rekomenduotam kalviui. Pirmas klausimas rankena bus nulenkiama ar traukiama. Kiek paabejojes sakau nuuuulenkiaaaama. Spekit koks buvo atsakymas :) Sako - tada neapsiimu :)

Pasirodo, kad kalvio darbo rankenos sunkios ir iprastu spynu, net ir geriausiu, spyruokles paprasciausiai neatlaiko svorio ir per laika jos isklera...rankena tiesiog nusvyra. Taigi, spynos nupirktos, o viskas apsiverte 180 laipsniu.

Kiek pasukus galva, kol kas esu apsistojes ties tokiu sprendimu. Rankena planuoju daryti patraukiama,   idesim vadinama backute, va ideja cia matosi:
Aptine t.y. pagrindine spyna liks rusiska, su seifiniu raktu. Viduryje stoves backute, kuri fiksuos duris, o virsutineje dalyje idesim uzsuktuka su raktu. Rankenas ir apyraktes planuoju uzsakyti pas kalvi. 

Atrodo toks paprasta dalykas durys, bet kiek reikia is anksto numatyti....

Na, o apie kitka reikia kazkaip pribresti, prisesiu kokia laisvesne diena pasidalinti nuveiktais darbais.




6 komentarai:

  1. tokio tipo spynos, kaip jūsų išsirinkta rusiška, jos per rakto skylutę peršala, kai lauke yra labai žema, temperatūra, o viduje šilta. Ji apšerknyja, buna kapsi lašiukai, kartais net ir nerakina. Tokios spynos labiau skirtos daugiabučiams.
    Pats turiu tokio tipo spyną su tokiu raktu, tai pats tuo įsitikinau.
    Jei turit galimybę, pasikeiskit, kad raktas būtų kitoks.
    pvz http://www.google.lt/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.techprofdoor.ru%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fmottura_chempion.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.techprofdoor.ru%2Ffyrnityra%2Fcilindricheskiy-mehanizm-mottura-champions-30-cerii&h=300&w=300&tbnid=5tzbbOmC4bQ0hM%3A&zoom=1&docid=wLtGMHLFtZVA2M&ei=2eVYU76OBI3Y0QW0jYGgBA&tbm=isch&ved=0CA8QMygHMAc4ZA&iact=rc&uact=3&dur=548&page=5&start=107&ndsp=25

    AtsakytiPanaikinti
  2. mhmm, apie tai irgi nepagalvota. Cia matyt kaip ir sakai reikalinga praktika :) na ziuresim kaip su tuo pakeitimu, nes isskaptavus duryse ir staktoje skyles, nebe taip paprastai viskas darosi. O jei apyrakte uzdeti su uzsklanda, gal tai issprestu persalimo problema?

    AtsakytiPanaikinti
  3. medis gražu. Minusas kad jis "vaikšto". Problemu nera su sandarumu, užsidarymu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bijau ir as siek tiek del to, bet yra palikta 5mm vaiskciojimui. Kol kas sunku pasakyti vaiksto ar ne. Sandaru ar ne. Kai svieziai ideta viskas OK. Del sandarumo pasiklijuos gumeles ir tame jokios problemos nematau. Manau po 1-2 sezonu paaiskes ir del vaiksciojimo. Antra vertus jei ir bus kazkiek, ziema paobliuosim ir turetu viskas but OK. Tik va kolega auksciau biski su ta spyna sugadino visa reikala :) Reikes kazka galvot.

      Panaikinti