2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Segmentinė tvora, Silikoninis tinkas ir Šunėkas

Sveiki, Statytojai,

Taip  atsitiko, kad šeimyną papildė naujas narys, įsitaisėme šunėką :)



Jau senokai mastėme apie augintinį ir vieną dieną žmona parodė skelbimą, kad kažkas atiduoda praaugintą labradorą, nusprendėm pabandyt paskambint. Ir ką gi, jis jau geras mėnuo su mumis.

Kartu, su šiuo amžinai alkanu nenuorama, teko kiek koreguoti šiuometinius planus. Vienas, neplanuotas pavasario darbas, tai kuo greičiau pabaigti tverti tvorą, kad šunėkas galėtų sau laisvas lakstyti po teritoriją ir ganyti kaimynų katinus.

Teko vėl imtis patyrinėti rinką. Tiesa šįkart labai nesiplėčiau, nes jau ankčiau buvo apklausta visa eilė įmonių, prekiaujančių tvoromis, ČIA , todėl paklausimus iškart susiaurinau. Įdomumo dėlei pasakysiu, kad bandžiau pasižvalgyti ir Lenkijoj, tiksliau Suwalki, vienintelėj vietoj t.y. prekybos centre OBI segmentus buvo galima nupirkti pigiau, bet rinktis reikėjo iš cinkuoto ir juodo, kas manęs netenkino, man reikia rudos spalvos.

Gal kas Lenkijoj turite rimtesnių kontaktų, kurie dirba didmeninėm kainom?

Rezultatais bandau pasidalinti:



Dar šiek tiek reikės pasiderėti dėl apkabų ir panašu, kad apsipirkimą reikės daryti Šiauliuose, Tvorų tiekime.

Nebent norite kas nors pasidalinti tinkamais kontaktais už geresnę kainą?? :)

Kitas variantas, kurį bandžiau skaičiuoti ir jo dar neatmečiau, tai stulpus darytis pačiam! Žemiau paskaičiuota apytikslė 2m stulpo savikaina:

 

Neatmečiau "pasidaryk pats"varianto. , nes nuniveliavus tvoros aukčius bus matyt ar užtektų 1,7m aukščio stulpų. Jei aukščio pakaks imsiu jau gatavus, skirtumas nėra labai jau didelis. Jei visgi reikės 2m stulpų, tokiu atveju teks drąsiai imti gamybos, nes jų reikės nei daug, nei mažai ~60vnt;

Kitas tyrimo objektas, kuriuo pastaruoju metu aktyviai domiuosi - silikoninis dekoras. Su didmeistriu, kuris dės dekorą jau sutariau: 3eur/m2. Laiko nesutarėm, tiesiog iki rudens, kad turėtų uždėti, nedega.

Belieka išsirinkti ką reikės tepti. Kiekis ~250m2.

Šiuo metu esu apsistojęs ties:

Baumit SilikonTop - 36,2eur/25kg arba 1,448eur/kg

Topcolor protex silicone - 29,52eur/22,5kg arba 1,315eur/kg

Lenkai importex siulo Silikonputz protect 031 - 152 ZL/4,36 ~ 34,9eur/25kg arba 1,39eur/kg

Gal turite kažkas nuomonę apie vieną ar kitą gamintoją? Gal net teko susidurti ir norite patarti?? :)


18 komentarų:

  1. labai aktualus postas, o kiek mm segmento vielos storis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. yra lenteleje parasyta 4mm. Siaip paradinei pusei dejau 5mm storio, bet turbut, kad be reikalo, nelabai ten to skirtumo yra, tarp stulpu isitvirtina tas segmentas ir stovi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dekora siulyciau ivertinti ir LT gamybos - Kreisel Silicon Nano, arba tik Silicon, tikrai nesiskundziu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. PRO kazkaip bijau, pazistamas turi uzsidejes ir po triju metu jau dejuoja, kad zaliuoti pradejo. Tai kazkaip suabejojau as jo kokybe.

      Panaikinti
  4. beje, kaip peržiemojo nuguntuotas fasadas, kaip spalva, nenusilaupė ar pan? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gruntas liuks perziemojo. nuo grunto tokia plevele uzsidejusi, kuri atstumia visa dregme, anksciau buvau rases, kad dreko namukas, tai po grunto uzdejimo si problema dingo. pries dekora jauciu, kad net nebegruntuosiu antra karta, su Karcheriu praeisiu, dulkes nupusiu ir manau uzteks

      Panaikinti
  5. Na kazkaip 4 mm vielos storis labai didelis atrodo. Ziurau i liniuote ir mastau, ar reikalinga tokia stora. Gal vis tik cia turit omeny stulpu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Stulpu :) Stulpai buna 60x40mm :) Tu ne i liniuote ziurek, o nuvaziuok kur ir prekybos centra.

      Panaikinti
  6. Kiek domejausi ivairiais silikoniniais tinkais tai apie Caparol buvo vien tik teigiami atsiliepimai. Ir aisku butinai jis vokiskas, nes lenkiskas pigesnis ir atseit prastesnis. Kaina rudeni buvau sutares 51eur 20kg.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nepirksiu as principo caparolio, ten ale uz varda puse jo kainos...

      Panaikinti
  7. aktuali tema: renkuosi tvora ir vartus. Tai vartai bus savos gamybos, segmentai- belgiski, po mazdaug 16,5-17e.
    Del tinko - jau keliems namams uzdejom ALPOL. Jokiu problemu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pas mus ceresitas ir vargo nematom :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. man vis moki vezi,silutej,siulo kazkoki nauja tinka. tipo gerasnis uz silikonini ir pigesnis. uzeik , uzsimink pas vadybininka apie tinka ir pasiulis. sake nauja kazkoki produkta gavo.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip tik dabar užklausą dariau, tai gavau geresnę kainą už segmentą 1530H 4mm, spalva pilka po 15 Eur, stulpai 60x40x2300 po 7,8 eur, firma Vidvarta.lt vyruko vardas Juventas.
    Ir vartus ten rinkomės, geresnę taip pat kainą pasiūlė. Jei jums žemesnių segmentų reikia, tai gal dar geresnė kaina gausis. Beje jie tiekia segmentus iš Latvijos, kaip sakė jie geresni nei kinietiški, tai galit pabandyt užklaust, tik sakė kainos tokios bus neilgą laiką.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Atrodo puikiai. Jus tikras auksarankis. Segmentinė tvora man buvo tikras išsigelbėjimas. Tvorai, kurios norėjau, pinigų neužteko. Tai segmentinė tvora buvo tinkamiausias pasirinkimas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras pasirinkimas, tačiau tokiu atveju reikėjo rinktis tokio tipo http://www.tvora.eu/lt/produkcija/tvoros/tvoros-juostos juostos - juos pigesnės ir labiau portabilios - kai surinksite pinigų savo išsvajotai tvorai, lengvai pakeisite.

      Panaikinti