2014 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis

Vonios plyteles - nauja patirtis :)

Prisiziurejau kaip kolega http://namukas.blogas.lt/ sau lengva ranka klijuoja plyteles, nutariau pereiti i nauja lygi ir as :) Su grindimis like tik galus uzbaigti, pats nuobodziausias ir tubut daugiausiai precizikos reikalaujantis darbas, tai kol kas imuosi tik dideliu darbu :)

Pradziai zmona suprojektavo ko ji nori:



Tada atejo SPECIALISTAI! Dar nebuvo teke klijuoti ant sienu, kiek prisibijojau, bet visad buna pirma kartas, emiau ir pradejau. Kad butu drasiau, pasikvieciau tevuka, padejo nusiimti antros plyteles lygi(vis dar nedrasu pradeti vienam, reikia, kad kazkas uz rankos palaikytu):


Ir taip sakant imam jauti uz ragu:


Tiesa nepaminejau, kad pirma issidejau grindis, kaip veliau supratau, tai buvo klaida, nes dabar apatine plytele vietomis gali tekti pripjaustineti, tuo tarpu grindis dedant veliau, jos butu graziai uzejusios ant virsaus. Papildomai tenka klotis plevele, nes nori nenori klijai taskosi ir krenta zemyn:

Na ir po truputi judam aukstyn:


Duse tarp plyteliu gavo didinti tarpus ir dar papildomai prisukti viena gipso lapa, nes konstruodami sienute nepasimatavom sieniniu plyteliu ir konstrukcija padarem kiek per placia, na bet tarpai uzsiglaistys ir manau vaizdelis bus neblogas...

Sunkiausia turbut yra kampai, nes paprastai jie nebuna lygus ir tenka pripjaustineti, storinti su klijais ir pan., o neturint patirties tenka plytele nuimti ir uzdeti per naujo tikrai ne viena karta...Savaitgali turetu viskas sustoti i vietas, silta vandeni jau turim, tai gal net ir dusa planuoju pasileisti, kad po darbu butu galima sau palysti ir svariam vaziuoti namo.

Beklijuojant sulaukem ir sveciu:


Zmonai parodziau, tai puole varyt is kiemo, kad netycia ko per kamina neatnestu :D Aisku jis kita diena butent ant stogo ir buvo sutiktas :))))

Lygiagreciai, kol as variau chaltura su plytelem, tevukas konstravo klojinius laiptu terasai, paskyrem ankstyva sekmadienio ryta(07h jau stovejau prie maisykles) ir isbetonavom paradine terasa, subego daugiau nei 3m3 betono, baiginejant apie 13h prie 30C buvo pats linksmumas mosikuoti su siupele:


Veliau, laiptus planuojam isklijuoti klinkerinem plytelem, va tokiom turbut:


12 komentarų:

  1. tai reikėjo baltus tarpus tarp plytelių daryt, būtų nesimatę pločio skirtumo :)

    o kaip paruošėt pamatą ar pagrindą terasai prieš betonuojant? smėlis, skalda, poliai ar dar kažkas? nesumasčiau dar kaip įėjimo aikštelę daryt, kaip yra geriau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pagrindas is smelio, dar grindis viduj kai betonavom trombavom ir siaip daug vandens supilta. i abi pakopas dejom armaturos, apatine pakopa yra isgilinta ~1m, tai galima sakyti ji ir bus pagrindinis pamatukas.

      Panaikinti
  2. Labai daug kur (praktiškai visur), kur yra įrentos plytelės lauke, esu matęs suskilinėjusių siūlių. Nebijot šalčio poveikio? :)
    Aš irgi neapsisprendęs - įėjimą į namą daryti medinį, ar vis tik iš plytelių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na medine mano akimis gali buti terasa, bet ne pagrindinis iejimas : ) o vienas kitas itrukimas jei ir atsiras, nieko blogo tame nematau. Remonta kai darysi sutvarkysi :D

      Panaikinti
    2. dar galvoju gali būti iš trinkelių pakyla prie namo, vietoje tų plytelių, parinkti tokias labiau natūralias trinkeles, kokias spalvotas ir turėtų irgi gerai žiūrėtis.
      medine terasa man irgi geriau atrodo daryti tik vidiniam kieme, o ne ten kur kasdien kojom mindysis, todel šitą minty atmetėm.

      Panaikinti
    3. as už laiptų apklijavimą trinkelėmis. Žiemą pagrindas po kojomis bus ne toks slidus kaip klinkerio plytelėmis

      Panaikinti
    4. Dėl ko galvojat, kad medinė terasa prie lauko durų yra blogai? Aš kaip tik galvoju taip daryti. Gal yra rimtų argumentų, kad klaidos nepadaryčiau?

      Panaikinti
  3. Kaime prie gryčios akmenį padėdavo, kad neišmindytų ir ilgiau atlaikytų :) Medis tokia per minkšta medžiaga kasdien laipioti su batais, sniegą kasti ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, kaime gal nelabai turėjo galimybės žmonės maumedžio užsakyti iš užsienio, tiesa? :D

      Panaikinti
    2. Maumedį sėkmingai pas mus nuo senovės naudojo, slenksčius iš jo darydavo :) greitai augantis medis, prie namų tokį pasodinom nediduką, dabar jau medis dideliausias.

      Panaikinti
  4. Pritariu, kad medziui ant pagrindinio iejimo ne vieta. Net nesistengsiu ieskoti kazkokiu
    argumentu. Cia taip jau sakant kiekvienam pagal sugedimo laipsni :) Koks medis bebutu tvirtas, bet jis paprasciausiais susideves.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražios vonios sienos atrodo, kai dera dvi spalvos. O man medis ir interjere ir eksterjere labai gražu. Nuo senovės jį naudojo ir niekas nesusidevėdavo. Tiesiog jis reikalauja priežiūros. O priemonių tam dabar yra visokių. :)

    AtsakytiPanaikinti