2014 m. kovo 3 d., pirmadienis

2a. santechnika

Savaitgali grindys jau turejo buti isbetonuotos, bet netiketai, vaziuojant i vieta, pamete to betonavimo aparato(nzn kaip jis vadinasi) rata. Zodziu viskas nusikele i savaites viduri :(

Darbai vyksta toliau. Klijuojam polistirola. Sia savaite namukas turetu buti pilnai apklijuotas.

2a. santechnika t.y. nuotekos, sildymas padaryti. Po ilgu svarstymu, visgi buvo pasirinktas, pavadinkim kombinuotas sildymo variantas. 1a. pilnai grindinis sildymas, 2a. miegamieji radiatoriai, vonia ir kolidorius - grindinis. Argumentu ir nuomoniu buvo ieskota ir isklausyta ivairiu. Iki pat paskutines minutes abejojau del galutinio pasirinkimo. Bet pasirinkima toki, koks jis yra nuleme keletas veiksniu: 1)Logika turbut neparemtas motyvas, bet bent vienam auskte baisiai norim masyvo grindu :) 2) Sildymas pas mane bus kietu kuru t.y. pertraukiamas. Jei pabandyti nupiesti temperaturine kreive, tai ji gautusi pjuklo formos. Grindinis sildymas yra labai inertiskas, jam geriausia, kai temperatura palaikoma pastoviai(dujinis, dyzelis ar granulinis katilas). Siokiam, tokiam kompensavimui, kaip jau ir buvau rases anksciau planuoju statyti 1,2-1,5t akumuliacine talpa. 3) Miegamuosiuose megstame vesa. Tuo tarpu grindinio sildymo variantu, kambaryje turi dideli radiatoriu, kuris siluma spinduliuoja is apacios, lova bus visada pasildyta. Galbut ir galima kazkiek reguliuoti automatiniai termostatais, bet del betono inercijos i tai ziuriu gan skeptiskai...      

Keletas foto zemiau.

Kolektoriaus mazgas ir vandentiekio ivadas


Grindinis vonioje ir kolidoriuje:




Radiatoriu vamzdziai:



Zemiau matosi nuotraukos nisu, kuriose bus padarytos drabuzines. Kadangi kambariuose stovi radiatoriai ir nisos paprastai gaunasi uzdaros, jose gali pradeti kauptis dregme ir begant laikui atsirasti pelesis. Santechnikas pasiule iseiti.  Radiatoriu, dalies griztamuju vamzdziu neizoliavom ir juos siek tiek pavedziojom per planuojamu nisu plota. Griztamieji vamzdziai, nes juose temperatura zemesne. Tokiu atveju turesim grindinio imitacija, kuri siek tiek pakels temperatura uzdaroje patalpoje. Tik drabuziniu grindis gausim isdeti plytelemis ar kilimine danga, per masyvo grindis siulma paprasciausiai neprasimustu.



Na ir pabaigai siek tiek palangiu gamybos proceso foto. Palanges gamina uosvis. Is egles. Mediena suklijuojama, spaustuvu pagalba suspaudziama. 3-4h dziuvimo ir palange paruosta apdirbimui. Ja apdirbus, bus igirdoma linu aliejumi, pastarasis stabdo dregmes patekima ir pries tinkavima visas palanges planuojame sudeti, kad butu galima jas graziai uztinkuoti, baltai nudazysim jau paskutiniame etape.


Na, o cia seniau dar pacioje pradzioje aprasyto medienos paruosimo rezultatas. Na dar ne visai rezultatas, bet dalis jo :) Is azuoliniu blankiu bus pagaminti vidaus laiptai, vidines ir paradines durys, is pusiniu blankiu bus gaminami laiptai i rusi ir palepe.


7 komentarai:

  1. koki vamzdi naudojot grindiniam sildymui ir kiek kainavo ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. FRANKISCHE (VOKIETIJA). Daugiasluoksnis. 18mm. Dejom toki, kad butu galima didesniai tarpais vynioti. 1) Reikia maziau vamzdzio 2) Ziedo ilgis berods ~80m max g.b., maziau ziedu gaunasi, tuo paciu sutaupoma ant kolektoriaus. Na tankiau vyniojant, su 16mm vamzdziu, galbut galima tiketis, kad greiciau isils grindys, bet kazin ar ziema, nuolatos kurenant tai labai aktualu. Kainavo 3Lt/m.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. santechnikas kazkur perka. net nezinau tiksliai kur. Per daug nesigilinau, jei atvirai i si pasirinkima. tiesiog buvo susitarimas, kad nebutu naudojamos pacios pigiausios medziagos.

      Panaikinti
  4. tai pirkti juk galime bet kur, mes tai is senuku pirkome, ir viskas super :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Geriau pirkti iš specializuotų parduotuvių nei iš PC, parduotuvėje dar ir geros konsultacijos sulauksi.

    AtsakytiPanaikinti