2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Langai: plastikiniai vs mediniai

Kadangi langus desiu dar siemet, tai si galvosuki teks isnarplioti taip pat dar siemet. Jau kaip ir buvau nusprendes deti plastikinius langus, bet stai i pasta ikrito pasiulymas, kuris sujauke visa reikala.

Trumpai apie planus. Langai atrodys mazdaug va taip. Dalinimas is isores. Rudas ąžuolas iš lauko pusės, balta spalva iš vidaus.


.








Plastikas:
1. Uw=0.962
2. Profilių sistema: Gealan iq 8000; Storis 83mm;
3. Profilių spalva: Ąžuolas iš lauko pusės
4. Stiklinimas: Dvikamerinis su selekt. (4LE/16A/4/16A/4LE)
5. Užraktai: Siegenia

Medis: Uw dar tikslina, bet pagal skaiciukus turetu buti kazka panasaus.
1. Profilių sistema: Euro tipo langai, vaizdas iš vidaus atsidaro į vidų
2. Mediena: Klijuotas dygiuotas pušies tašas 78mm
3. Apdaila: vidus - Dažai "Teknos Aquatop" balti RAL 9010 , išorė - Lakas "Teknos Aquatop" sp1
4. Stiklinimas: Dvikamerinis su dviem selekt. (4*PU/14/4/14/4*PU).
5. Užraktai: SIEGENIA reguliuojami Bazinė sauga.

6. Skirtukai: Stiklo paketo išorėje iš abiejų pusių

Esminis skirtumas, kurio iki siol bijojau, tai kaina . Bet po pastarojo pasiulymo is skirtumo liko 4000Lt t.y. mediniai tokia suma brangesni. Tokiam pirkiniui tolerancija priimtina. 

Bijau del mediniu langu ilgaamziskumo, ar neteks po kokiu 15-20 meteliu juos dazyti? Plastika idejai ir pamirsai. Butu galima pabrezti estetinin privaluma, ekologija ir t.t., bet gi siuolaikinemis technologijomis mediniai langai apdirbami ivairios chemijos pagalba ir is principo tas medis, jau nebe medis...

Pagal techninius parametrus(kiek as juos suprantu), panasu, kad mano pasirinkime plastikas netgi pranasesnis. 

Gal kas turit tvirta nuomone kodel reikia rinktis medi, nes is aplinkos patiriu dideli spaudima jo naudai, taciau apart: grazu, ekolgiska, jauku ir estetiska, kitu argumentu negirdziu :) 


    

6 komentarai:

  1. Gyvenam kur jau 12 metų sudėti mediniai langai buvo pasirinkti tikrai nepigiausi.
    Kai kuriuos langus pernai reikėjo jau padažyti, kai kuriems langams stringa varstymo mechanizmai, matyt medis sudrėko ir pasipūtė per tiek metų. Aplink stiklą atsilupo kai kur silikonas, ir stiklakraščiai rasoja, o prie didelio minuso apačioj net užsideda ledukas, reiškia langai jau kiauri... Nežinau ar reikėtų taip trokšti tų medinių langų. Pvz. M. Riešėje nuo 2008m stovi pastatyti namai, jie įkeisti bankui ir vis dar negalima jų pardavinėti, visi tie namai stovi be šeimininkų, su mediniais vitrininiais langais. Tai visų tų langų rėmai jau praradę savo spalvą, nudegė lakas ir juos reikėtų šveisti ir perlakuoti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mediniai langai tik tuo atveju, kai jie kaustyti aliuminiu (tada kaina kosmosas). Šiaip jokių medinių langų pranšumų nematau tik minusai. O tie visi ekoligniai aspektai ,tai juokingi, nes name ir taip pilna daug didesnių chemijos skelidėjų. Nesuk galvos dėl to medžio, o tos pasakos, kad užsienyje jau keičia plastikinius langus, nes jie prasti, tai labiau iškreiptas pletkas, nei tiesa. Pagal langų konstrukciją pirmiausia eina aliuminiu kaustyti mediniai (bet ir jų pliusai palyginus su kaina abejotini), plastikas ir mediniai. Taip, kad nemesk kelio dėl takelio.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Imsiu plastika ir nebesuksiu sau galvos. Dar uz dazyma prisidejo +30Lt/m2, kad garantija galiotu turi samdyti ju montuotojus, kurie kainuoja 85Lt/m2(per pazistamus sutarsim 30Lt/m2), tai sumoj jau artejama prie 7-8k Lt skirtumo. Uz tiek manau, kad galima nemazai nuveikti...jei iki 4k Lt dar kazkas motyvavo svarstyti, tai po sutikslinimo mediniu langu variantas atkrenta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. susidejau langus medis su aliuminiu dar 1999 metais. kaip nauji dar ir siandien. Plastikinius panasiais metais sudetus dauguma jau pakeite, ziema pucia, vasara neuzsidaro. Kai paskaiciuoji, kiek tarnauja medzio-aliuminio ir plastikiniai langai, gaunasi, kad medzio-aliuminio langai zenkliai pigesni.
    Kas montuojasi plastikinius langus, siulau vidaus sienas apkalti plastikinemis dailylentemis uz 10lt/m2, pasistatyti plastikinius baldus svetaineje ir valgyti is plastikiniu lekstuciu su plastikinemis sakutemis ir peiliais. Pigu tam kartui, bet tikrai brangiau nei viena karta nusipirkti normalius indus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man taip pat mediniai geriausi- nors pradžioj ir brangiau kainuoja, bet gyveni su jais kiekvieną dieną, prie jų ir prisiliesti malonu ir žiūrisi gražiai. Beto, tikiu, jog mokėdamas daugiau gauni ir geresnę kokybę. Mano nuostata galioja ir su langais- mediniai puikiai tarnauja jau aštunti metai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip su mediniu langu prieziura? Nes planuojame dėtis langus ir neapsisprendžiame kurie langai mažiau pralaidūs orui. Kazkaip artimiausiu draugu rate visi susideje plastikinius, tai mediniai nepopuliaru ar tiesiog plastikiniai langai labiau pasiteisina?

    AtsakytiPanaikinti