2016 m. spalio 21 d., penktadienis

Šilumos siurbliai oras vanduo

Sveiki statytojai. Sveikinu pradėjus dar vieną šildymo sezoną :)

Gal kitąmet, galbūt už poros metelių galvoju modernizuot katilinę ir joje integruoti šilumos siurblį oras-vanduo.  Idėja, kad visai KKK neatsisakyti ir jį pasilikti kaip rezervinį šilumos šaltinį, kuris padėtų šalčiausiais žiemos mėnesiais.

Šiuo post‘u noriu kiek papostringaut apie šilumos siurblius oras – vanduo, galbūt išgirsti juos jau naudojančių atsiliepimų ir patarimų.

Čia šiek tiek įdomios statistikos, sako, kad realiomis sąlygomis: http://gaiss-udens.lv/ru/realnaja-statistika

Esama katilinės schema žemiau. 1a. – grindinis ; 2a. – radiatoriai. Šildomo ploto ~150m2.




Pasiuntinėjus paklausimus ir pasikalbėjus su keletų pardavėjų natūraliai atsirado klausimų ir probleminių vietų:

1) Kaip pajungineti ŠS??
  • Į akumuliacinę ir su ŠS kaitinti akumuliacinę talpą. Vieni pardavėjais sako, kad būtent ŠS patinka darbas su dideliu vandens kiekiu ir jam atitinkamai bus lengviau palaikyti užduotą temperatūrą; Ale mažesnis ŠS junginėjimųsi skaičius ir pan... Gal kas turite ŠS, kuris dirba per akumuliacinę talpą??
  • kiti sako nė velnio tik už akumuliacinės, kam be reikalo kaitinti tiek vandens , juo labiau, kad akumuliacinėje talpoje neišvengiami šilumos nuostoliai...ir žinok kuom dabar tikėt  
2) Vandens šildymas. Vėl dilema.
  • Mesti lauk esamą boilerį ir lupti nuo stogo saulės kolektorių, isigyjant ŠS su integruotu boileriu
  • Ar į esama boilerį idėti teną ir žiemos laikotarpiu šildyti elektra arba KKK kai jis bus kuriamas, o vasarą saulės kolektoriais, sutaupant apie 700eur ant boilerio su padidinto ploto gyvatuku, bet jei šalia stovės ŠS, vėl tūlam lietuviui skaudės širdį kad dega kilovatai.    
Kainu lygis atrodo, kad visų panašus, tik Nibe ir Daikinas už tas kainas siūlo galingesnius 12kW ir 11,38kW, tuo tarpu Panasonic 9kW, pastarojo COP‘as geriausias:




Laiko yra, reikės bandyt su kiekvienu pakalbėt asmeniškai ir bandyt nuspręst kuria visgi linkme judėt...

Dėkingas už nuomones.